„Un ceai de tei” fierbinte, de la guvernatorul Mugur Isărescu la președintele Klaus Iohannis

Aflat în vizită la Spitalul Clinic „Colentina”, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat cum resimte inflația și ce sfaturi are, având în vedere că guvernatorul Mugur Isărescu deja le-a dat un sfat românilor: „un ceai de tei”.

Președintele  Iohannis a declarat: „Probabil ca sunt mai mulți tei acolo și se bea mai mult… Eu cred că este o încercare grea prin care trecem, de-asta am făcut remarcile pe care le-am făcut, toată lumea le va resimți. Plătim mai mult pentru benzină, alimente, trebuie să fim un pic mai atenți pentru ce cheltuim, cât cheltuim. Guvernul lucrează la scheme de compensare, se discută despre anumite compensări și la pensii, salarii, trebuie să fim conștienți că acest război va crea crize. În perioade de criză trebuie să judeci de două ori ce faci, cum cheltui bani.”

Guvernul Mugur Isărescu le-a recomandat, joi, românilor să abordeze cu calm explozia prețurilor, iar mesajele publice să fie  mai moderate. În acest sens, Isărescu le sugerează românilor un remediu românesc pentru nervi: ceaiul de tei.

„Nu ne strică ceva mai multă calmitate. Agitația e specifică perioadelor de criză. Autoritățile asta trebuie să transmită, calm. Un ceai de tei. Și aceste discuții sociale care nu se mai termină cu inflația și exagerările nu se mai termină”, a declarat Mugur Isărescu.

Putin e de vină!

Președintele Klaus Iohannis a mai declarat că inflația este doar un factor și are încredere că Guvernul va lua măsurile care se impun.

„Inflaţia este doar un factor şi, ca să încep cu un răspuns simplu, am toată încrederea că Guvernul a luat şi va lua în continuare măsurile care se impun”, a afirmat Iohannis.

El a spus că inflaţia, situaţia economică dificilă, preţurile crescute la energie „nu au apărut fiindcă cineva în România a lucrat prost sau nu şi-a făcut treaba”, ci din cauza „războiului lui Putin împotriva Ucrainei.

„Sigur, Guvernul României poate să amelioreze impactul acestor crize. Guvernul României poate să amelioreze şi să ajute consumatorul vulnerabil, persoanele cu venituri mici. (…) Însă, problema nu este una românească, problema este una globală. Poate aţi avut curiozitatea să vedeţi că şi în Statele Unite Americii inflaţia se apropie de 10%, în ţările din Europa inflaţia este la fel de mare. Aceste chestiuni trebuie tratate. La noi, sunt tratate. Am avut şi aseară o discuţie cu premierul, ne-a prezentat măsurile pe care le planifică. Deci, trebuie să fim foarte realişti – crizele nu se vor termina mâine şi situaţia complicată va continua. Guvernul, Parlamentul, politicienii, la modul general, îşi fac treaba şi în multe situaţii se găsesc anumite soluţii, dar nu este cazul să încercăm să aruncăm vina asupra Guvernului, asupra Parlamentului sau asupra clasei politice. Vinovat este Putin, care a declanşat acest război împotriva Ucrainei”, a adăugat Iohannis.

1 COMENTARIU

  1. Îngrijorați-vă că vă puneți în ordine propria casă înainte de a vă implica în interesele politice ale guvernanților şi președenției noastre.
    Dl. Johannis Țara ta este o groapă, de ce fug atât de mulți oameni din România?
    Din cauza unui „Ceai de tei” fierbinte?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole