Un columbian a fost eutanasiat, deși boala sa nu era în fază terminală

Este vorba de Victor Escobar, prima persoană din Columbia care a fost eutanasiată, deși nu suferea de o boală în fază terminală, a confirmat avocatul său, Luis Giraldo.

„Am reușit să câștig dreptul ca pacienții ca mine, care nu sunt terminali, ci degenerativi, să aibă sorți de izbândă în această bătălie, o bătălie care deschide porțile pentru ceilalți pacienți ca mine, care își doresc o moarte demnă”, a spus Escobar, care avea 60 de ani, într-un mesaj video pentru presă, scrie Reuters.

Victor Escobar a murit prin sinucidere asistată vineri seară, iar sâmbătă, un al doilea columbian, o femeie cu scleroză laterală amiotrofică, cunoscută și sub numele de boala Lou Gehrig, a murit în urma unei proceduri de eutanasiere.

Escobar suferea de boală pulmonară obstructivă cronică, care scade considerabil calitatea vieții, precum și o serie de alte afecțiuni, a declarat avocatul Giraldo pentru Reuters.

Procedura a avut loc într-o clinică din Cali, capitala provinciei Valle del Cauca din Columbia.

Escobar a luptat doi ani pentru dreptul său la eutanasiere, în fața opoziției medicilor, clinicilor și instanțelor, chiar dacă anul trecut Curtea Constituțională a recunoscut că procedura nu ar trebui să fie accesată doar de bolnavii cu boala în fază terminală.

Curtea Constituțională a Columbiei a eliminat pedepsele pentru eutanasie în anumite circumstanțe în 1997 și a decis ca procedura să fie reglementată în 2014. Un an mai târziu a fost eutanasiată prima persoană, în conformitate cu aceste reglementări.

De atunci și până astăzi, 178 de persoane cu boli terminale au fost eutanasiate legal în Columbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...