Un comisar european, în vizită la București. Acesta e îngrijorat de rata mică de vaccinare a românilor

Comisarul european pentru Piaţa Internă, Thierry Breton, se află astăzi la Bucureşti, într-o vizită oficială, pentru despre situația îngrijorătoare din România cu liderii politici. Acesta se declară îngrijorat de rata scăzută de vaccinare împotriva COVID-19.

În acest sens, oficialul european are programate întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, dar şi cu miniştrii interimari ai Sănătăţii şi Apărării.

De asemenea, la această oră, comisarul Thierry Breton participă la o conferinţă de presă cu şeful pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, şi cu coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiţă.

„Este important pentru mine să vin, personal, la Bucureşti pentru a discuta cu liderii politici din România în mod special despre situaţia îngrijorătoare generată de COVID-19. Odată cu venirea iernii, rata scăzută de vaccinare pune sănătatea cetăţenilor români de toate vârstele şi categoriile sociale – în pericol. Acest risc reprezintă totodată şi o barieră în calea redresării depline a României şi a Uniunii Europene în ansamblu”, afirmă comisarul european, potrivit unui comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...