Un copil cu armă, pe Facebook-ul Poliției Române. Deși modificată, fotografia a stârnit valuri de reacții

Fotografia modificată a unui copil, care ține în mână un pistol mitralieră, a fost postată pagina oficială de Facebook a Poliției Române. Imaginea însoțește un mesaj de promovare a concursului de admitere în școlile de poliție. Este evident că cel cu arma și îmbrăcat în uniforma trupelor speciale ale MAI este un adult și că fața copilului a fost adăugată ulterior. Cu toate astea, postarea a fost urmată de un val de comentarii ironice, multe făcând referire la asocierea ciudată dintre un copil și armă:

”Copil taliban cu pușcă”, ”Ăsta din poză are 1,35 înălțime, trăiască poliția”, ”Îi duceți ajutor lui Robi?”, ”Complimente pentru montajul foto … reflectă mult coeficientul de inteligență și capacitatea organizației”, ” Mă ..cine dracu stă în spatele acestei postări, tare sunt curioasă. Tot unul cu “dorințe“ mari??”, ” Au avut probă la vrăjeală şi postări?”, ” Doar în Rusia se procedează așa, cu copii-polițisti, militari, războinici. Poate că nu e întâmplător. Tot acolo sunt (anti-)modelele voastre. De aia când mai vine un 10 august, trozniți cot la cot cu jandarmeria, care este moștenitoarea directă a Securității”.

Acestea sunt doar câteva dintre sutele de comentarii de pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Reprezentanții instituției au precizat că aceasta este o postare a Centrului de Informare și Relații Publice din cadrul IGPR. Prin urmare nu a avut nevoie de aprobare din partea unui superior. Intenția a fost o promovare ”mai altfel”, care să atragă multe distribuiri.

Drăgan: e un carton decupat în dreptul feței

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, a explicat că aceasta nu este o fotografie reală, cu un copil cu arma în mână. Este vorba doar despre un carton decupat în dreptul feței, fiind folosit în special în timpul evenimentelor organizate de poliție, dedicate copiilor.

Drăgan spune că postarea nu a fost rău intenționată. Ci doar a vrut să sugereze că unii dintre copii își doresc de mici să devină polițiști și să ajungă la ”mascați”. În plus, a precizat Drăgan, reprezentanții CIRP au avut acordul părinților copilului, pentru folosirea imaginii acestuia în promovarea instituției.

Polițiștii nu văd această promovare cu ochi buni

Pe de altă parte, mulți dintre polițiștii cu experiență susțin că astfel de fotografii nu fac altceva decât să altereze și mai mult imaginea instituției. În cazul de față, fotografia cu chipul unui copil în spatele uniformei Serviciului de Acțiuni Speciale nu face decât să sugereze ”infantilitatea” polițiștilor. Nicidecum nu dă o notă de forță, așa cum ar fi firesc, mai spun polițiștii.

Nu este pentru prima dată când postările de pe pagina de Facebook a Poliției Române sunt ironizate de internauți. În repetate rânduri au fost folosite, pentru promovare, fotografii cu agenți de poliție debutanți, care „dau bine în poză”.

Instituții similare din Europa folosesc pe pagina de Facebook filmări explicite, reale, din timpul intervențiilor forțelor de ordine. Ori pentru a explica ce face fiecare armă sau departament, tocmai pentru a explica în ce constă activitatea unui polițist. Astfel, imaginea este cât mai apropiată de realitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...