Un crescător de animale din Bulgaria explică de ce laptele din România și Ungaria este mai bun

Mai mulți crescători de animale din Bulgaria protestează din cauza prețurilor scăzute de achiziție a laptelui.

Însă, la Drachevo, Mihail Mihailov, reușește să depășească problemele din sector. Mihail Mihailov este crescător de animale ca formație, crește 70 de vaci pentru producție de lapte în ferma sa.

„Sunt mulțumit de alegerea pe care am făcut-o, aceea de a închide ciclul de producție. Eu îmi produc totul și ies pe piață”. Dar cu asta vin și alte probleme, notează el: „Nu prea pot satisface piața și de aceea trebuie să cresc numărul de vaci. Deocamdată sunt însă mulțumit”.

Potrivit acestuia, printre principalii factori pentru situatia complexă privind prețul de achiziție al laptelui se numără piața liberă și inexistenta reglementare a proceselor din partea statului

O mare parte din fabricile de lapte din Bulgaria cumpără din ce în ce mai mult lapte din Ungaria, Ucraina și alte țări din Europa.

Motivele pentru aceasta, potrivit lui Mihailov Mihailov, ar fi următoarele: „În țări precum România, Ucraina și Ungaria, calitatea laptelui este foarte bună. Acolo se aplică și se respectă standardele de igienă și muls adecvat. Prețul, din câte știu eu, este în jur de 0,90 de leva pe litru de lapte”.

În cadrul aceluiași interviu, Mihail Mihailov a declarat că Ministerul Agriculturii trebuie să găsească o modalitate de a îmbunătăţi condiţiile de afaceri în ferme, mai ales în contexul în care nu există o legislație care să reglementeze profiturile și prețurile de la producător la comerciant, nu există nicio modalitate de normalizare a situației crescătorilor de animale din țară.

Prețurile de achiziție a laptelui în țară nu s-au stabilizat încă, iar viitorul producătorilor de lapte rămâne incert.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...