Un cub de aur pur, în valoare de 11,7 milioane de dolari, a apărut într-un parc din New York

Un cub realizat din 186 de kilograme de aur pur, de 24 de karate, a apărut în Central Park din New York. Cubul, care nu e de vânzare, este opera artistului german Niclas Castello și este evaluat la aproximativ 11,7 milioane de dolari. Piesa de artă are propria echipă de securitate.

”Este o operă de artă conceptuală. Ideea a fost să creăm ceva care este dincolo de lumea noastră, care este intangibil”, a declarat, pentru ArtNews, Niclas Castello.

Cubul a fost turnat la Aarau, în Elveţia, şi a fost realizat într-un cuptor special creat pentru a susţine dimensiunea şi volumul mare al aurului, informează New York Post.

 Odată cu expoziția neobișnuită din Central Park, Niclas Castello a lansat și o criptomonedă, numită ”Moneda Castello”. Ea va fi tranzacționată ca $CAST și poate fi achiziționată online la 0,44 de dolari fiecare. O licitație NFT este programată pentru data de 21 februarie.

Cine este Niclas Castello

Niclas Castello s-a născut în 1978 în Germania de Est și este cunoscut pentru operele sale de artă contemporană, precum și pentru arta stradală.

Multe dintre lucrările sale au fost influențate de căderea Zidului Berlinului, în 1989.

În prezent, artistul trăiește și lucrează atât în New York, cât și în Elveția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...