Un cutremur de 5,9 a zguduit Japonia. Imagini uimitoare cu seismul, japonezii își păstrează controlul. Care sunt pagubele VIDEO

Un cutremur cu magnitudinea de 5,9 s-a produs joi seara în Japonia. S-a simțit în regiunea Tokyo și-n împrejurimi. Peste 30 de persoane au fost rănite ușor. Un tren a deraiat, numeroşi navetişti au rămas blocaţi, iar alimentarea cu apă a fost întreruptă în mai multe zone. Au fost avarii si pene de curent. Surprinzător este modul calm în care au reacționat oamenii.

Cutremurul s-a înregistrat la ora 22:41 PM (13:41 GMT). A fost de nivel „5 plus” pe scala seismică a Japoniei, o intensitate care ar putea provoca unele daune clădirilor şi pene de curent, potrivit Agenţiei de Meteorologie din Japonia, scrie Agerpres. S-au produs incendii la două rafinării și o clădire, însă au fost ținute sub control.

Camere video instalate la bordul mașinilor, în case, magazine sau pe stradă au înregistrat seismul. Se vede cum se zgâlțâie clădirile și stâlpii de iluminat. Japonezii sunt destul de obișnuiți cu astfel de evenimente, și și-au păstrat cumpătul.

Seismul s-a produs în timpul unei emisiuni în direct a unei televiziuni, însă prezentatorii au rămas la pupitru și au relatat în continuare. 

Mașinile aflate în trafic în momentul cutremurului s-au oprit pe loc, cu luminile de avarie aprinse. Camera montată la bordul unui vehicul a înregistrat cum stâlpii de lumină de pe marginea drumului se clatină puternic de la mișcarea telurică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...