Un fost ministru al Energiei dă cărțile pe față: „OMV-Petrom a forțat schimbarea Legii offshore”

Deputatul PNL Virgil Popescu, fost ministru al Energiei, acuză imixtiuni de nepermis ale Austriei în România. OMV a forțat schimbarea Legii offshore.

Deputatul PNL Virgil Popescu, fost ministru al Energiei, a transmis luni că reprezentanţii OMV au încercat constant să determine anumite schimbări în legea offshore, inclusiv cât a fost el ministru al Energiei, dar nu a cedat. El susține că OMV trebuie să respecte aceeaşi lege pe care o respectă toate companiile în România, iar o schimbare a cadrului legislativ acum ar fi cel puţin suspectă şi în detrimentul românilor.

”Reprezentanţii OMV au încercat constant să determine anumite schimbări în legea offshore, inclusiv cât am fost eu ministru al Energiei. Eu NU am cedat. Nu aş vrea să vorbesc despre presiuni, pentru că nu s-a pus problema”, a precizat, într-o postare, Virgil Popescu. El precizează că: ”deoarece vorbim despre un furnizor important şi o parte importantă din angrenajul economic românesc, este firesc să existe discuţii, dar una e una, alta e alta”.

”OMV trebuie să respecte aceeaşi lege pe care o respectă toate companiile în România. O schimbare a cadrului legislativ acum ar fi cel puţin suspectă şi în detrimentul românilor. Eu sunt autorul articolului pe care aud că îl doresc schimbat astăzi cei de la OMV. Dreptul de preempţiune al statului român asupra gazului extras din Marea Neagră nu este negociabil! De ce? Pentru că este un drept fundamental, care asigură securitatea noastră energetică”, a completat Virgil Popescu.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan afirma, săptămâna trecută, că premierul Ciolacu, împreună cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja vor primi vizita celui mai important contributor la bugetul Austriei, compania OMV.

”Cei doi pot să se transforme în oameni cu demnitate, nu trebuie să stea cu capul plecat, sper să nu accepte în niciun caz cererile pe care compania austriacă le solicită statului român, respectiv modificarea legii offshore, abia votată în urmă cu un an în Parlament. Primul pas pe care premierul Marcel Ciolacu trebuie să îl facă, împreună cu ministrul liberal Sebastian Burduja, este să aibă demnitate şi să refuze sau să condiţioneze în faţa companiei austriece cererea oricum aberantă pe care compania o are şi anume posibilitatea de a vinde mai mult gaz din următoarea extracţie de pe Neptun Deep”, a spus Rareş Bogdan.

2 COMENTARII

  1. Regele saluta pi Virgil Popescu , cu p de la patriot. Bravo her Popescu ești tare , ‘evastata danseste cu austrieci și are francizuri și bani nemțești , iar mata o scalzi in patrihotism . Ești mare pișicher , un ipocrit mai mare nu cred că se cuvineaza nici la noi in șatră.
    Brateanu se pisa pe tine mă tradatorule liberos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...