Un fost polițist de frontieră, prins pe malul Prutului cu mii de pachete de țigări de contrabandă

Un fost polițist de frontieră din Galați, pensionat anticipat la 48 de ani din cauză că nu a mai suportat rigorile funcției, și-a folosit cunoștințele despre modul de acțiune al Poliției de Frontieră pentru a face contrabandă cu țigări la granița de la Prut.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea, din județul Galați, care patrulau la „fâșia verde” a graniței de la Prut, l-au reținut pe malul râului pe un gălățean în vâstă de 55 de ani, care trecuse din Republica Moldova pe malul românesc, cu ajutorul unei bărci, o cantitate de 6.400 de pachete de țigări de contrabandă, ambalate în șase colete.

În data de 20 septembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea au organizat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, în zona de competenţă.

Pe timpul acţiunii, în jurul orelor 20.10, un echipaj format din poliţişti de frontieră a depistat la malul râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Vădeni, o persoană de sex masculin, un gălăţean în vârstă de 55 de ani, care desfăşura activităţi de contrabandă, lângă acesta fiind descoperite şase colete voluminoase, ambalate în folie de culoare neagră şi o barcă ancorată la mal.

Imediat, au fost anunţate autorităţile de frontieră din Republica Moldova, fiind demarate cercetări în comun. La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în colete se aflau ţigarete, fiind stabilită cantitatea de 128.800 de ţigarete (6.400 de pachete – n. red), în valoare de aproximativ 64.400 de lei, bunuri ce au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor”, se spune în comunicatul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Când au trecut la identificarea contrabandistului, polițiștii de frontieră au avut supriza de a descoperi că acesta le-a fost coleg, fiind un fost polițist de frontieră de la Inspectoratul din Galați, care s-a pensionat anticipat în 2016, când avea vârsta de 48 de ani.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, pentru că este posibil ca fostul polițist de frontieră să nu fi acționat de unul singur și să facă parte dintr-o grupare infracțională care se ocupă de contrabandă la granița de la Prut.

Fostul polițist de frontieră a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

După ce fostul polițist de frontieră a fost reținut pentru 24 de ore, a fost prezentat judecătorului pentru drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Tg Bujor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În dosarul nr 2997/316/2023, Judecătoria Târgu Bujor a dispus vineri arestarea preventivă a inculpatului:

„Instanța: admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tîrgu Bujor, în dosarul penal nr. 1511/P/2023 din 22.09.2023. În baza art. 202 CPP, art. 223 alin. 2 teza finală CPP şi art. 226 CPP dispune arestarea preventivă a inculpatului Graur Neculai, pentru săvârşirea infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270 alin.(1) din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României, cu modificările si completările ulterioare pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 22.09.2023 şi până la data de 21.10.2023 inclusiv”, se spune în sentința nr 51/22.09.2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole