Un fost polițist urmărit penal menținut de Daea în conducerea AFIR

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, continuă să demonstreze că una vorbește la televizor și altceva face în realitate, adică aplică dublul standard în luarea deciziilor așa cum este cazul situației de la AFIR.

Opreanu: „Eu şi domnul Chesnoiu am fost colegi la Academia de Poliţie”

La scurt timp după ce a ajuns la conducerea Ministerului Agriculturii, fostul polițist Adrian Chesnoiu a avut grijă să impună pe 30 decembrie 2021 la conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale-AFIR pe consilierul județean liberal de la Constanța Dorin Dumitru Opreanu.

Acesta este tot un fost polițist care spunea când a fost numit director general al AFIR că „Eu şi domnul Chesnoiu am fost colegi la Academia de Poliţie, ambii suntem ofiţeri de poliţie”.

La data numirii la conducerea AFIR, Dorin Dumitru Opreanu era director general adjunct după ce fusese directorul Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (CRFIR) 2 Sud Est care gestionează activitatea din 6 judeţe: Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi. Numai că în vara lui 2021, acesta ajunge în atenția organelor de anchetă ca urmare a achiziționării controversate a unui sediu în Constanța pentru CRFIR 2 Sud-Est.

Oprean, urmărit penal pentru constituire grup infracţional organizat

Procurorii au verificat anul trecut modul de achiziționare a sediului CRFIR 2 Sud-Est de la Constanța și a fost începută urmărirea penală împotriva următorilor: Simona Leoveanu (director general adjunct CRFIR 2 Sud Est), pentru constituire grup infracţional organizat, deturnare a licitaţiilor publice şi delapidare, Claudiu Stelian Coadă (director general adjunct pe ţară la AFIR), pentru constituire grup infracţional organizat şi complicitate la deturnare a licitaţiilor publice, Butcă Andrei (şef serviciu administrativ AFIR), pentru constituire grup infracţional organizat şi complicitate la deturnare a licitaţiilor publice, Dorin Dumitru Opreanu (director general adjunct pe ţară), pentru constituire grup infracţional organizat şi complicitate la deturnare a licitaţiilor publice.

Cu toate că Dorin Dumitru Opreanu era urmărit penal, Adrian Chesnoiu l-a impus la șefia AFIR, iar din septembrie 2022, actualul ministru Petre Daea a recurs la șmecherie ieftină și  l-a retras pe Oprean pe funcția de director adjunct.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...