Un gigant mondial, producător de electrocasnice, părăsește Rusia abia după cinci luni de sancțiuni internaționale

Al doilea mare producător mondial de electrocasnice, ce numără printre mărcile sale AEG, Zanussi, Eureka și Frigidaire, a decis să părăsească Rusia, la aproape cinci luni de la declanșarea războiului cu Ucraina. Reprezentanții companiei susțin că sancțiunile impuse Rusiei sunt cele care au dus la luarea deciziei.

Compania suedeză Electrolux Professional își va înceta activitățile pe piața rusă, conform agenției ucrainene de știri Ukrainski Novini.

„Electrolux Professional aderă la toate sancțiunile și controalele impuse Rusiei. Din cauza războiului și a sancțiunilor în curs, presupunem că nu vom putea vinde produse în Rusia pe termen mediu și lung”, a declarat Alberto Zanata, președinte și CEO al companiei.

El a adăugat că Electrolux Professional își va transfera afacerile din Rusia către conducerea locală.

Acesta susține că decizia nu va avea un impact semnificativ asupra profitabilității grupului iar ieșirea din Rusia va costa compania 35 de milioane de coroane.

Înființată în Suedia, Electrolux AB este al doilea mare producător mondial de electrocasnice, după Whirlpool.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...