Un incendiu provocat cu intenție a distrus o casă din Botoșani

Publicat: 26 iun. 2021, 23:00, de Răzvan Zamfir, în ACTUALITATE , ? cititori
Un incendiu provocat cu intenție a distrus o casă din Botoșani
Incendiu scoala Vaslui

O casă din localitatea Vorniceni din judeţul Botoşani a fost distrusă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma unui incendiu care ar fi fost provocat intenţionat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, la faţa locului s-au deplasat trei echipaje ale ISU, iar pentru stingerea focului cei 11 pompieri militari au acţionat mai bine de cinci ore.

„Când s-a produs evenimentul, nu era nimeni acasă. Alarma s-a dat puţin înainte de ora 4.00. Vecinii au văzut flăcările şi au cerut ajutor de la pompieri. La faţa locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Săveni şi Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă. Aceştia au constatat faptul că atât casa, cât şi anexa erau cuprinse în totalitate de flăcări şi au acţionat astfel încât flăcările să nu se extindă la o altă casă şi un grajd de animale din aceeaşi gospodărie”, a precizat Lupu.

Pompierii au stabilit că, foarte probabil, cauza incendiului o reprezintă acţiunea intenţionată. Cazul a intrat în atenţia poliţiştilor.