Un interlop arestat la domiciliu organiza petreceri pentru minori cu droguri și arme

Publicat: 11 dec. 2023, 14:08, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Un interlop arestat la domiciliu organiza petreceri pentru minori cu droguri și arme
DIICOT

Un interlop periculos aflat în arest la domiciliu organiza petreceri cu droguri, arme și orgii cu minori. Nu a durat mult, iar polițiștii și DIICOT au intrat pe fir.

Procurorii DIICOT au descins la adresele liderilor rețelei, fiind făcute peste 30 de percheziții. Anchetatorii au desoperit că pentru a le crea o mai mare dependență, traficanții le ofereau minorilor gratuit mai multe tipuri de droguri și organizau orgii sexuale cu minore.

Printre drogurile vândute de membrii grupului dirijat de bărbatul aflat în arest la domiciliu erau canabis, cocaină și cristal – metamfetamină cristalină, drog sintetic foarte periculos, arată realitatea.net

”La data de 10.12.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare au pus în aplicare 31 de mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Satu Mare și Maramureș, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc și act sexual cu un minor.

S-a reținut că pe parcursul anului 2023, membrii unui grup infracțional organizat, condus și coordonat de un suspect (aflat sub măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă într-o altă cauză penală) au comercializat, în mod repetat, droguri de risc și mare risc (canabis, cocaină și 3-CMC cunoscut sub denumirea de cristal), către consumatori, preponderant minori, din județele Satu Mare și Maramureș.

Din cercetările efectuate a rezultat că în cursul unor petreceri organizate de către membrii grupului infracțional au fost vândute, în cantități mari, astfel de droguri dar și oferite cu titlu gratuit unor minore, ca plată pentru întreținerea de relații sexuale.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate cantitățile de aproximativ 200 grame substanță cristalină de culoare albă (3CMC, drog de mare risc), 10 grame canabis, 54 de comprimate (medicamente având ca substanță activă alprazolam și buspironă), cântare și grindere, 21 telefoane mobile și 21 cartele SIM, 2 tablete mobile, 1 laptop, 1 pistol tip airsoft, bile de plastic, o macetă, peste 28.000 petarde categoria P1 și P3, precum și alte mijloace de probă.

Audierile se efectuează la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare.

Acțiunea din județele Satu Mare și Maramureș a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul BCCO Cluj-Napoca și BCCO Oradea și jandarmilor Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca și IJJ Satu Mare”, potrivit DIICOT.