Un investitor francez a „acostat” la Giurgiu

Potrivit publicației franceze Le Telegramme, Grupul naval breton Piriou îşi continuă dezvoltarea pe plan internaţional, de astă dată prin achiziţionarea de şantiere navale în România –  la Giurgiu.

Șantierul ATG Giurgiu are 300 de angajaţi şi poate construi nave de pană la 120 de metri lungime şi 3.000 de tone. Cargouri, drage, remorchere, barje.

În 2002, șantierul giurgiuvean a produs peste 100 de nave complete sau carene subcontractate de la alte şantiere, printre care și de la Piriou, căruia ATG Giurgiu i-a furnizat în ultiimii ani structuri metalice şi a realizat carena feribotului Breizh Nevez (2018).

În afara acestui şantier, grupul breton va investi într-un doc de andocare plutitor situat în portul Constanţa, legat de Giurgiu pe cale fluvială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

CIA: Zelensky a deturnat bani din finanţarea americană

Jurnalistul Seymour Hersh susţine cã oficialii ucraineni sunt „în competiție pentru a înființa companii-paravan pentru tranzacții de export cu comercianți privați de arme”. Regimul Zelensky...