Un jandarm care se ducea acasă a salvat trei victime dintr-un accident grav

Un jandarm, de la Gruparea de Jandarmi Mobila “Fratii Buzești” Craiova, care se îndrepta spre casă a salvat, în noaptea de luni spre marți, viața a trei victime ale unui accident.

Întregul eveniment este povestit pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

“Noaptea trecută, Marian se îndrepta către casă. Era la volanul mașinii, în dreptul localității Poiana Mare. A observat flăcări în șanțul de pe marginea drumului, dar a crezut că e vegetație care arde. După doar câteva secunde, a văzut un bărbat cu mâinile ridicate, care striga după ajutor”, spun reprezentanții MAI.

Ei au precizat că jandarmul a coborât în șanț și a observat o mașină răsturnată, care începuse să ardă în zona motorului. În dreptul mașinii se aflau două femei, grav rănite și un bărbat prins între fiare.

Una dintre femei avea o mână ruptă, iar cealaltă prezenta o hemoragie puternică la cap. El le-a cerut femeilor să încerce să de îndeparteze, în timp ce el s-a îndreptat spre bărbat.

“Incendiul se extindea, dar Marian, sigur pe el, a știut exact ce mișcări trebuie să facă pentru a scoate victima în siguranță din mașină, fără să-i cauzeze leziuni suplimentare.

A dus bărbatul la o distanță sigură de mașina care ardea. Apoi s-a îndreptat către cele două femei. Cea care avea mâna ruptă sângera foarte puternic.

– Mă întorc imediat la dumneavoastră. Stați liniștită!

A alergat la mașina, aflată la 20 de metri distanță, de unde s-a întors cu trusa de prim-ajutor. Folosind garoul a oprit sângerarea, iar ulterior s-a asigurat că și cea de-a doua femeie este în siguranță”, se mai arată pe pagina de Facebook a ministerului.

El a avut grijă de toate victimele până când echipajele de intervenție au ajuns la fața locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...