Un jandarm și un polițist bătuți de o femeie, în Mizil

O femeie din Mizil, Luciana Simona N, a fost condamnată de judecători pentru ultraj, la un an și șase luni cu suspendare, dar și muncă în folosul comunității, după ce a bătut un jandarm si un polițist. Sentința Judecătoriei Mizil nu este definitivă.

Perioada pandemiei se pare că nu a fost lipsită de riscuri în planul liniștii publice pentru forțele de ordine. Nervozitatea cauzată de multitudinea de reguli și restricții au făcut ca o femeie să sară la bătaie. Ea a reacționat astfel în momentul când i s-a cerut sa se legitimeze fiindcă nu purta mască.

Totul s-a petrecut în seara zilei de 17 august 2020. Femeia a fost văzută de către un jandarm în momentul în care ieșea dintr-un magazin fără să aibă mască. I s-a cerut să se legitimeze, dar tânăra din Mizil a ripostat pe un ton ridicat.

Un echipaj de poliție vine în ajutorul colegilor

Lucrurile nu s-au oprit aici. Dialogul tensionat dintre cei doi a degenerat. Procurorii au arătat în rechizitoriu cum Luciana a încercat să scape de amenda aplicată lovindu-l pe jandarm cu piciorul „în zona intimă”. După această primă lovitură a urmat un lung șir de palme, pumni și lovituri cu telefonul. Femeia a devenit din ce în ce mai recalcitrantă. Prietenul ei care era de față a încercat să calmeze spiritele.  În apărarea jandarmului a sărit colegul de patrulă, un agent de poliție, care și-a primit și el porția de lovituri. A fost bătut de către femeie până i-au sărit ochelarii, au explicat martorii care au asistat la încăierare. Situația a fost calmată abia în momentul în care la locul faptei a fost chemat în ajutor prin stație un alt echipaj de poliție care a reușit încătușarea femeii.

Jandarmul și polițistul bătuți au avut nevoie de îngrijiri medicale

Dacă polițistul a scăpat doar cu câteva zgârieturi pe față, jandarmul a avut nevoie de 3-4 zile de îngrijiri medicale, se arată în actul de acuzare. Ambii au depus plângere penală pentru ultraj, astfel că Luciana a fost trimisă în judecată, dosarul judecându-se pe rolul secției penale a Judecătoriei Mizil, instanță care s-a și pronunțat în cauză.

În instanță, femeia bătăușă a explicat judecătorilor că a avut o astfel de reacție pentru că s-a panicat atunci când a văzut că jandarmul care o legitima, pentru că nu purta mască, „a ridicat pumnul”. Din instinct, a explicat femeia, a lovit pentru a se apăra.

Pe lângă închisoarea cu suspendare, instanța a obligat-o pe femeie să muncească în folosul comunității pentru o perioadă de 80 de zile în cadrul Primăriei Buzău.

Vezi și: Un șofer intră în autospeciala de poliție și își recuperează permisul cu forța

Mai multe articole...

Cele mai citite articole