Un jandarm și un polițist bătuți de o femeie, în Mizil

O femeie din Mizil, Luciana Simona N, a fost condamnată de judecători pentru ultraj, la un an și șase luni cu suspendare, dar și muncă în folosul comunității, după ce a bătut un jandarm si un polițist. Sentința Judecătoriei Mizil nu este definitivă.

Perioada pandemiei se pare că nu a fost lipsită de riscuri în planul liniștii publice pentru forțele de ordine. Nervozitatea cauzată de multitudinea de reguli și restricții au făcut ca o femeie să sară la bătaie. Ea a reacționat astfel în momentul când i s-a cerut sa se legitimeze fiindcă nu purta mască.

Totul s-a petrecut în seara zilei de 17 august 2020. Femeia a fost văzută de către un jandarm în momentul în care ieșea dintr-un magazin fără să aibă mască. I s-a cerut să se legitimeze, dar tânăra din Mizil a ripostat pe un ton ridicat.

Un echipaj de poliție vine în ajutorul colegilor

Lucrurile nu s-au oprit aici. Dialogul tensionat dintre cei doi a degenerat. Procurorii au arătat în rechizitoriu cum Luciana a încercat să scape de amenda aplicată lovindu-l pe jandarm cu piciorul „în zona intimă”. După această primă lovitură a urmat un lung șir de palme, pumni și lovituri cu telefonul. Femeia a devenit din ce în ce mai recalcitrantă. Prietenul ei care era de față a încercat să calmeze spiritele.  În apărarea jandarmului a sărit colegul de patrulă, un agent de poliție, care și-a primit și el porția de lovituri. A fost bătut de către femeie până i-au sărit ochelarii, au explicat martorii care au asistat la încăierare. Situația a fost calmată abia în momentul în care la locul faptei a fost chemat în ajutor prin stație un alt echipaj de poliție care a reușit încătușarea femeii.

Jandarmul și polițistul bătuți au avut nevoie de îngrijiri medicale

Dacă polițistul a scăpat doar cu câteva zgârieturi pe față, jandarmul a avut nevoie de 3-4 zile de îngrijiri medicale, se arată în actul de acuzare. Ambii au depus plângere penală pentru ultraj, astfel că Luciana a fost trimisă în judecată, dosarul judecându-se pe rolul secției penale a Judecătoriei Mizil, instanță care s-a și pronunțat în cauză.

În instanță, femeia bătăușă a explicat judecătorilor că a avut o astfel de reacție pentru că s-a panicat atunci când a văzut că jandarmul care o legitima, pentru că nu purta mască, „a ridicat pumnul”. Din instinct, a explicat femeia, a lovit pentru a se apăra.

Pe lângă închisoarea cu suspendare, instanța a obligat-o pe femeie să muncească în folosul comunității pentru o perioadă de 80 de zile în cadrul Primăriei Buzău.

Vezi și: Un șofer intră în autospeciala de poliție și își recuperează permisul cu forța

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...