Un lider PSD explică motivul pentru care rotația guvernamentală nu va avea loc la termen

Rotația guvernamentală PNL – PSD nu va avea loc în mai, ci mai târziu, susține fostul lider al PSD Bacău și actualul europarlamentar Dragoş Benea. Cât privește noul premier, cel mai probabil el va fi Marcel Ciolacu, după cum este deja stabilit în interiorul partidului.

„Eu ştiu că prim zi în care poţi face rectificarea bugetară este 1 iulie. După 1 iulie, în luna iulie, când e şi vacanţă parlamentară. Cred că aşa se va întâmpla. Nu aş vedea ca un semn de slăbiciune că ceva ce trebuia să se întâmple în jurul lunii iunie se va întâmpla la 1 iulie, cu o lună mai târziu, important este să se întâmple cu legile bine făcute şi din punct de vedere al rectificării şi al jaloanelor din PNRR, şi din punct de vedere politic dar şi administrativ, să se facă o predare de ştafetă rapidă, dar cu socotelile bine făcute. Nu văd o problemă să se întârzie o lună”, a declarat Benea la Prima news.

Cât privește noul premier, el va fi cel mai probabil președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Evident, la această oră dânsul este nominalizarea, este stabilit în interiorul partidului, vedem ce va face preşedintele Iohannis. Nu cred că există elemente, indicii rezonabile, care să ducă la un alt deznodământ”.

Cât privește ministrul Agriculturii, nu mai traversează o perioadă favorabilă.  

„Discuţii privind ministeriatul domnului Daea, în PSD, există, sunt dezbateri vii. E adevărat că ultimul cuvânt este la preşedintele Ciolacu, dar domnul Daea, dacă vreţi, nu mai traversează aceeaşi perioadă de favorabilitate pe care o avea în timpul când era ministru în Guvernul Dăncilă”, a mai spus eurodeputatul, care a recunoscut că se vorbește despre o schimbare la Agricultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...