Un manuscris al lui Einstein, vândut la licitație pentru suma record de 11,6 milioane de euro

Un manuscris al celebrului fizician Albert Einstein, în care el pregătea teoria relativității generale, a fost vândut la licitație pentru suma record de 11,6 milioane de euro, marți, la Paris, transmite AFP.

Este vorba de un manuscris autograf de 54 de pagini, elaborat între 1913 și 1914 la Zurich de fizicianul de origine germană și colaboratorul și confidentul său, Michele Besso.

Precedentele recorduri pentru manuscrise aparținând lui Einstein erau de 2,8 milioane de dolari (2,4 milioane de euro), în 2018, pentru o scrisoare despre Dumnezeu, și 1,56 milioane de dolari (1,39 milioane de euro), în 2017, la Ierusalim,  pentru o scrisoare despre secretul fericirii.

Documentul vândut marți era estimat între 2 și 3 milioane de euro. Comparativ cu manuscrisele care au făcut obiectul celor două recorduri precedente, acesta este un document de cercetare științifică, ceea ce îl face atât de rar. Este vorba de un manuscris autograf de 54 de pagini, redactat în 1913 și 1914 la Zurich de fizicianul de origine germană și colaboratorul și confidentul său, Michele Besso.

”Documentele autografe științifice ale lui Einstein din această perioadă și, în general înainte de 1919, sunt extrem de rare”, a subliniat Christie’s înainte de vânzare, unde s-au derulat licitațiile pentru casa Aguttes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...