Un Maserati care i-a aparținut lui Elton John se află la București. Va fi vedeta licitației „Machine Age”

Un exemplar din 1938-1940 al celebrei maşini de criptat „Enigma”, un pian Steinway&Sons, model Vertegrand, şi un Maserati care a aparţinut lui Sir Elton John. Toate vor fi scoase la vânzare la licitaţia de curiozităţi tehnice „Machine Age”.

Licitația este  organizată pe 25 martie, online, de Artmark.

Maserati Spyder biturbo convertible, care i-a aparţinut lui Sir Elton John, va fi pus în vânzare la preţul de pornire de 8.000 de euro. Automobilul are un aspect deosebit și nu numai. Tocmai de aceea se prevede a fi vedeta acestei licitații inedite.  

Câteva detalii tehnice: caroserie AE Cabriolet, capacitate cilindrică 2491 cm3, masă maximă tehnic admisă 1515kg, putere 141kW, combustibil – benzină, anul fabricației 1987, număr de locuri 2, viteza maximă 215km/h, 2 axe, tracțiune spate, capacitate rezervor 61l 134 x 405 x 169 cm.

Carte de vizită impresionantă

Modelul a concurat la Campionatul Britanic de autoturisme de la sfârșitul anilor 1980, Campionatul European de autoturisme și Campionatul Mondial de autoturisme din 1987. Versiunea Spyder a fost introdusă la Salonul Auto de la Torino în 1984 și a fost proiectată și construită de compania de designerii de talie mondială, Zagato. În total, 3.076 de exemplare au fost construite pe o perioadă de zece ani, stabilind un record de producție pentru Maserati Spyder.

În primul rând și cel mai important, acest Maserati Bi-Turbo în configurație Spyder decapotabil, cea mai dezirabilă, se poate lăuda cu un istoric complet al serviciilor: un service complet recent, schimbarea curelei de transmisie, reconstruirea carburatorului și resetarea tuturor timpilor și tuningului, realizate de nimeni altul decât specialistul Maserati, Bill McGrath.

Este foarte important de reținut că mașina are toate manualele sale în portofelul original din piele, alături de rola originală a pieselor și o serie de opțiuni și accesorii speciale instalate din fabrică înainte de livrarea către Sir Elton John.

Inclusiv jante de tip split rim, precum și o modernizare a echipamentului stereo cu unul Kenwood care, la vremea respectivă, a costat 4.000 de lire sterline. Pentru designul interior, Sir Elton John a cerut, pentru toate mașinile lui, ca scaunele sa fie tapițate cu piele albă și marginile cusute roșii.

Toată documentația originală de livrare atestă în mod clar faptul că vehiculul a fost achiziționat de către William A Bong Ltd., compania lui Sir Elton John.

Și „Enigma”, și pianul

Maşina de criptat „Enigma”, folosită de armata germană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, model M 2-3, este o piesă de muzeu şi este de asemenea pusă în vânzare la licitația din 25 martie, la preţul de pornire de 9.000 de lei.

De asemenea, pianul Steinway & Sons, model Vertegrand este considerat cel mai bun instrument muzical vertical din istorie şi favoritul profesorilor şi al muzicienilor profesionişti. Pianul, fabricat în 1922, este pus în vânzare la preţul de pornire de 500 de euro.

Modelul cunoscut sub numele K-132 a fost importat în România în anii 1930 de magazinul comerciantului evreu Nathan Mischonzniki şi destinat vânzării către familiile bucureştene înstărite, preocupate să asigure copiilor lor, mai ales tinerelor domnişoare, o educaţie „franţuzească”, potrivit Artmark.  

Pasionatul de muzică Mischonzniki, „furnizor al Curţii Regale”, este cel care a înfiinţat în 1932 celebra companie de producţie muzicală Electrecord, prima întreprindere locală care înregistrează plăci muzicale (discuri) cu muzică românească, pentru patefon şi gramofon. Compania Electrecord a fost naţionalizată de regimul comunist în 1948, odată cu celelalte fabrici şi întreprinderi bucureştene.

Cele peste 100 de loturi scoase la licitaţie pot fi vizionate până pe 25 martie la Palatul Cesianu-Racoviţă din Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...