Un milionar grec a răbufnit: Românii nu sunt proști că lucrează 7 zile pe săptămână în magazinele noastre

Publicat: 27 mai 2024, 07:09, de Andrei Ceausescu, în Business , ? cititori
Un milionar grec a răbufnit: Românii nu sunt proști că lucrează 7 zile pe săptămână în magazinele noastre

Milionarul grec Apostolos Vakakis (70 de ani), proprietarul magazinelor Jumbo, a avut o ieșire neobișnuită în recenta Adunare Generală Anuală Ordinară.

Apostolos Vakakis, milionarul grec în vârstă de 70 de ani, proprietarul magazinelor Jumbo, a criticat vehement lipsa reformelor și a productivității în Grecia, în cadrul Adunării Generale Anuale a Acționarilor companiei. El a legat creșterea salariilor de lipsa creșterii productivității și a cerut o săptămână de lucru de 7 zile, similară cu cea din România, Bulgaria și Cipru.

Creșterea salariilor fără productivitate: Vakakis a criticat majorarea salariului minim lunar cu 50 de euro, argumentând că aceasta va duce la o creștere a costurilor fără o creștere corespunzătoare a productivității. El a subliniat că Grecia este singura țară din Europa cu o săptămână de lucru de doar 5 zile, considerând că o săptămână de 7 zile ar fi benefică atât pentru angajați, cât și pentru economie.

Lipsa reformelor: Vakakis a criticat și guvernul grec pentru lipsa reformelor economice, considerând că ritmul lent al schimbărilor va împiedica creșterea economică. El a cerut reforme care să stimuleze productivitatea și să reducă birocrația, scrie Profit.ro.

Impactul sărbătorilor: Vakakis a criticat și restricțiile impuse de Biserica Ortodoxă, care obligă magazinele să se închidă în anumite zile de sărbătoare. El a argumentat că aceste restricții afectează negativ afacerile și duc la pierderi financiare semnificative.

Probleme cu companiile de asigurări: Vakakis a criticat și companiile de asigurări, acuzându-le că cresc nejustificat primele de asigurare. El a anunțat că Jumbo va crea un cont de autoasigurare pentru a evita dependența de companiile de asigurări.

Creșterea Jumbo în România: În ciuda criticilor la adresa mediului de afaceri din Grecia, Jumbo a înregistrat o creștere semnificativă a vânzărilor în România. Vânzările din România au crescut cu 10% în luna aprilie 2024, față de aceeași lună a anului precedent, iar compania intenționează să deschidă încă trei magazine în țară în acest an.