Un ministru maghiar îi trimite la naiba, de la Oradea, pe șefii de la Bruxelles

Publicat: 17 mai 2024, 14:26, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Un ministru maghiar îi trimite la naiba, de la Oradea, pe șefii de la Bruxelles

Ministrul ungar al Construcțiilor și Transporturilor, Lázár János, a lansat critici vehemente la adresa liderilor Uniunii Europene, în timpul unui eveniment de campanie al UDMR desfășurat la Oradea.

Conform Bihoreanul, Lázár János a continuat linia critică a premierului Viktor Orban. „Vom alege lideri noi la Bruxelles, depinde şi de noi dacă vor fi buni sau răi. Nu ascund că ştim că nu ne iubesc, şi nici că ne străduim să schimbăm conducerea actuală de la Bruxelles şi să-i trimitem la naiba, pentru că după noi e greşită direcţia în care o ia Uniunea Europeană şi se iau decizii proaste”, a declarat Lázár.

Declarațiile sale au avut loc în contextul unei atitudini anti-UE crescânde în rândul comunității maghiare din România. Think tank-ul maghiar Bálványos Intézet a prezentat pe 8 mai la Cluj un studiu care arată că preferințele politice ale maghiarilor din Transilvania pentru alegerile din 2024 se aliniază cu viziunile partidului extremist AUR, punând accent pe suveranitate și retorici anti-Occident și anti-Ucraina.

Lázár János a îndemnat comunitatea maghiară din Oradea să voteze UDMR la alegerile europarlamentare și locale.

Liderii și candidații UDMR din 10 județe din Ardeal și Banat s-au reunit joi seara în Cetatea Oradea, unde a fost lansată campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie.

Evenimentul a avut un scop mobilizator pentru delegații din Ardeal și Banat, fiind marcat de discursurile președintelui UDMR Bihor, Cseke Attila, fost ministru al Dezvoltării, și liderului UDMR Kelemen Hunor.

Ministrul Lázár János a subliniat că întâlnirea nu este una „prietenească”, ci una de lucru, cerându-le participanților să dea tot ce pot în această campanie, într-o perioadă descrisă de el ca fiind „o lume nebună”.