Un nou scandal de spionaj afectează relațiile dintre NATO și Rusia

NATO va expulza opt diplomați ruși care făceau parte din delegația țării lor în cadrul acestei alianțe militare, presupunându-se că ei ar fi activat ca spioni, după cum notează  The Washington Post.

incidentul este cel mai recent în contextul unor relații tot mai încordate dintre Kremlin și forțele occidentale. „Relațiile dintre această alianță militară și Moscova s-au înrăutățit tot mai mult începând din 2014, când Rusia a anexat Peninsula Crimeea, aparținând Ucrainei. Moscova a acuzat în mod repetat NATO că își amplasează trupele și armamentul în apropierea granițelor sale. Tensiunile au izbucnit în această primăvară, când Rusia și-a sporit prezența militară din apropierea frontierelor Ucrainei, Kremlinul afirmând că ar fi fost vorba despre organizarea unor manevre”, arată The Washington Post.

Există o contradicție evidentă

În replică, secretarul de presă al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, citat de TASS, a declarat că “Decizia NATO de a expulza diplomați ruși și acuzațiile la adresa părţii ruse privind ‘activități ostile’ subminează complet perspectivele normalizării relațiilor și reluarea dialogului. Există o contradicție evidentă între declarațiile reprezentanților NATO despre dorința de a normaliza relațiile cu țara noastră şi acțiunile lor reale. Aceste acțiuni, desigur, nu ne dau voie să ne facem iluzii cu privire la posibilitatea normalizării relațiilor şi la reluarea dialogului cu NATO. Mai degrabă, acestea subminează complet perspectivele în acest sens”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole