Un nou studiu: Cât timp sunt protejați cei care se vaccinează anti-COVID

Persoanele care se vaccinează împotriva coronavirusului sunt protejate chiar și după 18 luni, conform unui studiu de specialitate.

Informaţia reiese dintr-un studiu britanic efectuat pe peste 35.000 de lucrători din domeniul sănătăţii, în timp ce o cercetare israeliană arată că riscul de infecţie scade la pacienţii externaţi.

A persistat întrebarea cât de pe ce perioadă şi cât de puternic ne protejează vaccinul împotriva COVID-19. Cei care au luat virusul, dar s-au şi vaccinat au dobândit un nivel sporit de anticorpi, potrivit Mediafax.

O imunitate de durată mai lungă

Două studii internaţionale vin să lămurească dilemele, încearcând să răspundă la întrebări. Primul studiu vine din Anglia şi a constatat că „o infecţie anterioară cu COVID-19, combinată cu vaccinarea, poate duce la o imunitate de durată mai lungă”. În interpretare practică, „durată mai lungă” semnifică peste un an şi jumătate (18 luni).

Al doilea, semnat de cercetători israelieni, afirmă că „riscul de infecţie scade substanţial în rândul pacienţilor care s-au recuperat de la boala generată de coronavirus 2019”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...