Un nou val COVID amenință Europa. De vină ar fi campaniile lente de vaccinare şi meciurile din cadrul Euro 2020

Numărul contaminărilor cu SARS-CoV-2 a crescut în ultima săptămână în Europa, după două luni de declin, iar riscul apariţiei unui nou val este tot mai mare, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Directorul regional, Hans Kluge, a spus că riscul este accentuat de campaniile lente de vaccinare, de noile variante ale coronavirusului şi de reluarea activităţilor sociale, informează BBC.

Euro 2020 este văzut ca un „super-propagator”. Sute de microbişti care au revenit din Londra şi Sankt Petersburg au fost diagnosticaţi cu Covid-19.

Catherine Smallwood, reprezentant OMS, a cerut oraşelor care găzduiesc meciuri din campionat să facă mai multe pentru a monitoriza mobilitatea microbiştilor. Trebuie monitorizat ce se întâmplă în jurul stadioanelor, după meciuri, în baruri şi pub-uri, a spus ea.

Varianta Delta a coronavirusului, descoperită în India, este cea mai mare ameninţare pentru majoritatea statelor europene. Agenţia Uniunii Europene de control a bolilor (ECDC) estimează că, la finalul lunii august, aceasta va fi responsabilă de 90% dintre cazuri.

Joi, în ajunul meciului dintre Spania şi Elveţia, pentru Sankt Petersburg au fost înregistrate 115 decese.

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a declarat că UEFA este „iresponsabilă”. El a criticat decizia de a permite accesul a 60.000 de suporteri pe stadionul din Budapesta şi pe Wembley, pentru seminfinale şi finală.

În Uniunea Europeană, cel puţin unu din trei oameni are schema completă de vaccinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...