Un nou virus transmis de animale face victime! Cât de grav este acesta

China confirmă oficial primul deces în urma infectării cu un virus transmis de maimuțe, cu o rată a mortalității de până la 80%. 

Persoana decedată este un veterinar, în vârstă de 53 de ani, din Beijing. Din fericire, membrii familiei sale nu au fost afectați, informează Global Times.

În urmă cu un an, bărbatul a făcut o cercetare a două maimuțe moarte și a început să prezinte simptome de contaminare o lună mai târziu, când a avut amețeli și stări de vomă. 

Acesta este primul caz de infectare cu virusul Monkey B (BV) raportat de autoritățile chineze și, totodată, primul deces consemnat în această țară, în urma infectării cu acest microorganism.

Virusul Monkey B, descoperit acum 90 de ani

Virusul Monkey B a fost descoperit în 1932, conform sursei citate. Este un alfa-herpesvirus prezent la macaci, similar virusurilor herpes simplex HSV1 și HSV2.

Se poate transmite la om prin contactul direct cu o maimuță infectată sau cu fluidele corporale ale animalului. Poate supraviețui mai multe ore pe suprafețe, mai ales în condiții de umiditate.

De la descoperirea sa, au fost inventariate 46 de cazuri de infectări cu Monkey B.

Virusul atacă sistemul nervos central, iar prima victimă a murit de mielită, o inflamație a măduvei spinării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...