Un ofițer rus face declarații șocante

Căpitanul Rudenco Igor Alexeevici din armata rusă, luat prizonier în Ucraina, cere un schimb de prizonieri. El afirmă că li s-au dat de către șefi injecții Promedol ca să scape de dureri.

Ororile războiului din Ucraina, din atât de multe puncte de vedere, continuă să oripileze întreaga planetă. Dincolo de sfori trase, de manipulări, de informații false, de intoxicări, de dispute, rămâne un fapt. În Ucraina, civilii se apără cu vorbe, cu mâinile goale, uneori și cu arme, de o armată a lui Putin care, cel puțin aparent și pentru moment, e tot mai destructurată și tot mai bulversată. Pe pagina Serviciului de Securitate al Ucrainei, apare o postare care, la fel ca și altele de acest fel, terifiază: un bărbat din armata rusă, căpitanul Rudenco Igor Alexeevici, aflat în serviciul militar al Federație Ruse din 2011, și care s-a predat autorităților ucrainene din Novaia Kahovka, povesteşte de ce a decis să depună armele și cum au primit, ei, soldații, injecții Promedol, ca să nu simtă durere în caz de… El a obținut permisiunea, după ce s-a predat, să vorbească la telefon cu soția sa. Iată traducerea din limba rusă a convorbirii:
„Alo, Valiuşa, sunt eu. Uite-te, aici cu mine încă este maiorul Şişkanov. Ai înţeles?

Aha.

Cu mine au fost încă 11 oameni. Când a fost atacat transportul nostru, noi am ieşit, am văzut că erau civilii. Am înţeles că aici nu sunt trupe militare. Putin a dat un ordin… Ţii minte, spuneam că suntem la exerciţii? Totul este o aberație.

Da.

Ei împușcă în Harkov, Kiev. Copiii mor. Ei împuşcă în case de locuit. Acolo nu sunt trupe militare. Sunt oameni simpli care şi-au luat arme. Eu m-am predat, am depus armă. Vorbeşte acolo cu Katea despre Dima Şişkanov. Eu cer aici scuze. Sunt aici prizonier. Aici se comportă normal cu mine. Adresează-te la Fondul mamelor soldaţilor ca să fie organizat un schimb de prizonieri până când nu este târziu. Putin atâtea a făcut… Când m-au sunat, nu am avut posibilitate, ţii minte, eu deja am fost departe.

Eu am înţeles.

Ne-au luat telefoanele special ca să nu putem vorbi. Ne-au dat injectii, “Promedol”, pe care să le putem injecta să nu simţim durere în cazul în care vom fi răniţi, să rămânem fără un picior sau aşa ceva. Asta este situaţia.”

Militarul rus, comandant al unui pluton de 11 persoane, s-a predat, împreună cu soldații săi,  armatei ucrainene, după ce a aflat că nu e la exerciții militare, cum le-au spus superiorii, ci la război împotriva poporului ucrainean. Bărbatul le-a cerut scuze ucrainenilor pentru că a fost obligat să împuște femei și copii, dar li s-a spus că doar trebuie să treacă pe străzi cu convoiul, că există o înțelegere inter-statală în acest sens. Când a văzut că din case ies civili care se apărau, a înțeles ce se întâmplă și a refuzat să mai fie parte la un astfel de act de război. A ținut să transmită cele de mai sus, pentru că în Rusia lumea nu știe ce se întâmplă cu adevărat, nemaiavând acces la informații.

Ce este Promedol-ZN şi pentru ce se utilizează

Substanţa activă a preparatului Promedol-ZN este denumită trimeperidina şi aparţine

grupului analgezicelor puternice, cunoscute şi sub denumirea de opioide. Promedol-ZN este utilizat pentru: dureri severe în caz de tumori maligne, arsuri, traume grave, în timpul pregătirii pentru intervenţie chirurgicală şi în perioada postoperatorie, în spasmul musculaturii netede a organelor interne şi vaselor sanguine, inclusiv în caz de ulcer gastric şi duodenal, colici intestinale, hepatice şi renale, constipaţii dischinetice, infarct miocardic, şoc cardiogen, angină pectorală, nevrite acute, corp străin în vezica urinară, rect, uretră, parafimoză, prostatită acută. Culmea este că medicamentul se poate lua și cu vodcă. Pentru că în prospect nu se spune că e interzis consumul de alcool, în cazul administrării de Promedol. Și nici că e similar cu morfina și afectează creierul.

 1. De ce națiunile afectate (NATO) nu-l asasinează pe Putin?
  Acest om de afaceri rus pune un preț pe capul lui Vladimir Putin pentru 1 milion de dolari. Primul semn în acest sens vine de la omul de afaceri rus Alex Konanykhin care a promis 1 milion de dolari pentru capul lui Vladimir Putin într-o postare pe Facebook pe 2 martie 2022
  Şeful unei averi de 300 de milioane de dolari şi printre cei mai influenţi 50 de şefi tehnologici din New York, Alex Konanykhin nu este un oligarh direct afectat de sancţiunile impuse Rusiei. Dacă oligarhii ar avea aceleași idei ca și el, nu ar face acest lucru în mod public sau probabil că ar fi uciși de regimul de la Moscova. Totuși, asta ne arată că astfel de idei ar putea germina în capul celor care urmează să plătească prețul întreg al nebuniei lui Vladimir Putin.

  În timp ce așteaptă ca acest lucru să se întâmple, dacă este tentat să facă acest lucru, Occidentul se bazează și pe că Putin va fi răsturnat din interior. La urma urmei, poporul rus este cel care va plăti cel mai mare preț pentru războiul pe care Vladimir Putin îl vrea. Într-adevăr, sancțiunile împotriva Rusiei vor răni poporul rus care trăia deja în condiții extrem de dificile înainte de acest război.

  Cât timp va fi poporul rus gata să plătească consecințele unui război pe care nu-l dorește împotriva fratelui său ucrainean?

  Cât timp vor fi dispuși oamenii să plătească pentru un război care are ca scop doar să hrănească nostalgia lui Vladimir Putin pentru epoca sovietică?

  Cât timp vor accepta oligarhii ruși apropiați regimului lui Putin să-și vadă averea prăbușind din cauza alegerilor lui Putin pe care nu le împărtășesc?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...