Un om de știință susține că moartea nu există!

Atunci când vine vorba despre misterele universului și ale vieții umane, cel mai mare mister despre care mulți sunt curioși, este moartea. Religiile au numit moartea singurul adevăr, iar viața de apoi ca dar.

În schimb, doctorul american Robert Lanza susține că moartea este doar o iluzie a conștiinței noastre.

Autorul american dezvăluie într-o nouă carte că întreaga realitate este doar un construct mental al stării noastre de conştienţă. Lanza numește aceste fenomen biocentrism – teoria care susține că viaţa este cea care creează Universul, nu invers. Viaţa este cauza, nu un simplu efect al unor procese chimice. Toate obiectele, dar şi spaţiul şi timpul, sunt forme ale percepţiei umane.

Spațiul și timpul sunt doar niște instrumente

Lanza a declarat pentru Huffington Post că biocentrismul arată că spațiul și timpul sunt doar niște instrumente, pe care mintea noastră le folosește pentru a țese informații împreună, într-o experiență cuprinzătoare, ca un limbaj pentru conștiință.

El crede cu tărie că moartea nu există, iar singurul motiv pentru care ne simțim „vii” este datorită energiei cu care funcționează creierul nostru. Într-un exemplu destul de comun, Lanza numește moartea ca și cum s-ar termina un serial TV. Puteți experimenta diferite povești, diferite personaje și, desigur, diferite finaluri din vasta bibliotecă pe care universul o deține și la sfârșitul acestora, sunteți tot voi, susține doctorul american.

Când murim, există o pauză în conexiunea liniară de timp și loc. Și în mod ciudat, spune el, conceptul nostru liniar de timp nu înseamnă nimic pentru natură. Robert Lanza şi-a expus ideile într-o carte, intitulată „Biocentrism: How Life and Consciousness are the Keys to Understanding the True Nature of the Universe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...