Un opozant al Kremlinului a fost condamnat la închisoare pentru „nesupunere faţă de forţele de ordine”

Unul dintre principalii opozanţi ai Kremlinului, Vladimir Kara-Murza, a fost condamnat marţi la 15 zile de detenţie pentru „nesupunere faţă de forţele de ordine”, a declarat pentru AFP avocatul său Vadim Prohorov, potrivit Agerpres.

„Tribunalul Hamovniceski din Moscova l-a condamnat pe Vladimir Kara-Murza la 15 zile de închisoare, pedeapsa maximă, prevăzută în caz de nesupunere faţă de poliţie”, a indicat el.

Procesul-verbal întocmit la arestarea sa menţionează „un comportament inadecvat din partea lui Kara-Murza, care şi-a schimbat direcţia, şi-a accelerat mersul şi a încercat să fugă când a văzut poliţia”, a adăugat avocatul.

Kara-Murza (40 de ani) este un fost jurnalist apropiat de opozantul Boris Nemţov, asasinat nu departe de Kremlin în 2015, şi de Mihail Hodorkovski, fostul oligarh devenit unul dintre criticii acerbi ai preşedintelui Vladimir Putin.

Motivele prezenţei poliţiştilor care îl aşteptau luni seara în curtea imobilului său nu se cunosc deocamdată, a indicat avocatul opozantului, amintind că clientul său a criticat în repetate rânduri în ultimele zile intervenţia militară rusă în Ucraina.

„Este evident că pentru poziţia sa politică autorităţile au decis să-l aresteze”, a mai spus el.

Puterea rusă a întărit recent arsenalul legislativ împotriva criticilor săi. Publicarea de informaţii despre operaţiunea militară rusă în Ucraina considerate false de către guvern se pedepseşte cu până la 15 ani de închisoare.

Kara-Murza, care continuă să trăiască în Rusia, afirmă că a fost otrăvit în două rânduri, în 2015 şi în 2017, din cauza activităţii sale politice.

Luni, un tribunal rus i-a condamnat la doi ani de muncă forţată pe redactorii ziarului studenţesc DOXA, Alla Gutnikova, Vladimir Metiolkin, Natalia Tîşkevici şi Armen Aramian.

Ei au fost condamnaţi pentru „incitarea minorilor să participe la activităţi ilegale periculoase”.

Potrivit DOXA, urmărirea lor în justiţie este legată de o înregistrare video în care explică „de ce exmatricularea unor studenţi din universităţi pentru participarea la acţiuni în sprijinul (opozantului încarcerat) Aleksei Navalnîi este ilegală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...