Un personaj din serialul Emily in Paris l-a deranjat la culme pe ministrul Culturii din Ucraina

Publicat: 03 ian. 2022, 19:30, de Otilia Caloian, în LIFESTYLE , ? cititori
Un personaj din serialul Emily in Paris l-a deranjat la culme pe ministrul Culturii din Ucraina
Sursa foto: BBC

Ministrul ucrainean al Culturii a depus o plângere la Netflix, deranjat de portretizarea unui personaj din Kiev din celebrul serial „Emily din Paris”.

În celebrul serial difuzat de Netflix, apare, la un moment dat, un personaj feminin din Ucraina, Petra, care fură dintr-un magazin în timp ce o însoțește pe Emily la cumpărături. Oleksandr Tkachenko, ministrul Culturii de la Kiev, caracterizează imaginea personajului Petra drept „insultătoare”, informează BBC.

Petra, care este interpretată de actrița ucraineană Daria Panchenko, este, de asemenea, portretizată ca având un simț slab în materie de modă și teamă de a nu fi deportată.

„În Emily în Paris avem o imagine caricaturală a unei femei ucrainene care este inacceptabilă. Este și insultătoare”, a scris Tkachenko pe Telegram. „Așa sunt văzuți ucrainenii în străinătate?” a adăugat acesta.

A făcut plângere la Netflix

Potrivit presei ucrainene, Tkachenko a trimis o scrisoare serviciului de streaming în care se plânge de portretizarea Petrei.

Nu este prima dată când serialul „Emily din Paris” este criticat pentru portretizarea diferitelor naționalități. Când a fost lansat primul sezon, acesta a fost criticat, în special în Franța,după ce îi arată pe francezi ca oameni nepoliticoși care poartă berete și își înșală frecvent partenerii.

De asemenea, serialul îl prezintă pe Alfie, un britanic care își petrece timpul în pub-uri, consumând alcool și uitându-se la fotbal.

Darren Star, creatorul serialului, a reacționat spunând că „nu-i pare rău că privește Parisul printr-o lentilă plină de farmec” și că s-a bazat pe propriile sale experiențe.

„Am vrut să prezint Parisul într-un mod cu adevărat minunat, care să încurajeze oamenii să îndrăgostească acest oraș la fel de mult ca mine”, a spus el pentru New York Times.

Emily in Paris este fata lui Phil Collins

Lily Collins, interpreta personajului Emily, este fiica renumitului cântăreț Phil Collins, care are patru copii. Este singurul copil din a doua căsătorie a lui Phil Collins cu Jill Tavelman. Părinții lui Lily au divorțat când avea cinci ani. În cartea sa, Lily i-a dedicat și lui Phil Collins câteva pasaje. “Vă iert că nu ai fost mereu acolo când am avut nevoie de tine și că nu ai fost tatăl la care mă așteptam. Te iert pentru greșelile pe care le-ai făcut. Și, deși se pare că este prea târziu, nu este. Există încă mult timp să merg mai departe ”, i-a dedicat aceste cuvinte lui Phil.

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele