Un POPOR istoric e în pragul recesiunii. Cauza e uimitoare

O analiză economică, care ar urma să fie publicată pe 12 august, ar putea arată contractarea economiei britanice în trimestrul doi în urma restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Există temeri că lucratul de acasă provoacă daune uriașe economiei britanice! Deoarece întreprinderile (magazine, pub-uri, curățătorii etc.) care se bazează pe angajații care merg la birouri nu mai au clienți. Un expert în angajări a susținut că lucrurile se vor înrăutăți în lunile viitoare în condițiile în care ar putea fi anunțate mari concedieri de personal cu precădere în industria ospitalieră și turistică.

Peste 139.000 de angajați au rămas fără loc de muncă în luna iunie, în Marea Britanie, în contextul în care analiza economică care urmează să fie făcută publică ar putea arăta că statul intră în recesiune. Analiza economică, care urmează să fie publicată miercuri, ar putea arată contractarea economiei britanice în trimestrul doi în urma restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Toate acestea vin după ce producția a scăzut în primele trei luni ale anului. Două trimestre succesive de contracție indică oficial o recesiune, care ar fi prima de la lovirea crizei financiare, potrivit Mail Online.

Lucratul de acasă provoacă daune?

„Pentru majoritatea firmelor marea problemă este lipsa veniturilor. Fără nicio îndoială multe persoane își vor pierde locurile de muncă”, a declarat Gerwyn Davies, de la Institutul Chartered de personal și dezvoltare. În sectorul ospitalității, cum ar fi hotelurile, restaurantele și cafenelele, precum și magazinele care erau deja la un deja în dificultate înainte de pandemie ar urma să fie mari reduceri de personal.

Guvernul britanic i-a îndemnat pe angajații civili, ținând cont că 4 din 5 angajați lucrează de acasă, să se întoarcă la birouri, altfel riscă să-și piardă clădirile din Westminster. Autoritățile încearcă să îi avertizeze pe cei din întreaga țară ce s-ar putea întâmpla dacă situația nu este remediată.

Situația s-ar putea înrăutăți în octombrie, când ajutorul acordat de Guvern firmelor pentru a-și susține angajații va fi eliminat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...