Un preot, candidatul AUR la Primăria Suceava

Publicat: 15 apr. 2024, 11:27, de Ion Teleanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Un preot, candidatul AUR la Primăria Suceava

Campania electorală agresivă a partidului condus de George Simion a scos în evidență și anumite candidaturi surpriză, cum este cea de la Primăria Suceava.

AUR-ul lui George Simion a propus un candidat surpriză pentru Primăria municipiului Suceava. Este vorba despre preotul Cătălin Axinte, care deja a solicitat și a și primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la alegerile locale, cu respectarea hotărârilor Sfântului Sinod.

„În următoarea perioadă, preotul Cătălin Axinte va fi monitorizat de Consistoriul eparhial și, dacă va candida și va fi ales, va trebui să aleagă între cariera politică și preoție”, a declarat purtătorul de cuvânt al arhiepiscopiei, preotul Alexandru Sava, pentru presa locală.

Și tot potrivit presei locale, preotul Cătălin Axinte a declarat că „Deocamdată nu pot să spun nimic mai mult. Sunt onorat să particip din partea AUR la alegerile pentru funcția de primar, pentru că acest partid este un promotor al familiei tradiționale și al credinței, dar încă nu am fost nominalizat”.