Un primar din Suceava a fost reținut pentru abuz în serviciu

Un primar din Suceava a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzația de abuz în serviciu.

Este vorba, mai exact, de primarul comunei Şcheia (Suceava), colonelul în rezervă Vasile Andriciuc (PNL), care a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzația de abuz în serviciu.

Acesta a intrat în vizorul autorităților după ce, în 2016- 2022 a aprobat efectuarea plăţii utilităţilor pentru spaţiul ce reprezintă Baza Sportivă multifuncţională din comună deși printr-un contract de închiriere a bazei, încheiat de către Primăria Comunei Şcheia cu firma SC S.C. SRL Suceava, obligaţia plăţii utilităţilor revenea chiriaşului.

Totodată, primarul a efectuat 103 plăți și a prejudiciat bugetul local cu suma de 138.763,57 lei, reprezentând contravaloarea utilităţilor publice (apă potabilă, canal, energie electrică, salubritate) pentru perioada celor peste şase ani.

La acuzațiile aduse se mai adaugă și faptul că, ar fi închiriat unei persoane fizice un spaţiu de 40,3 mp din incinta Şcolii Gimnaziale din Şcheia, fără a fi adoptată o hotărâre de consiliu local privind închirierea respectivă.

Această închiriere ar fi produs un prejudiciu bugetului local al comunei, concomitent cu obţinerea pentru respectiva persoană fizică a unui folos în sumă de 6.653,67 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...