Un producător de mezeluri din Cluj este cel mai mare furnizor de produse marcă privată pentru retaileri

Cel mai mare furnizor de produse marcă privată din supermarketuri pe segmentul produselor din carne este o companie din Cluj, CIA Aboliv. Firma din localitatea Mihai Viteazu, care și-a mărit capacitatea de producție în urma unei investiții de 3,5 milioane euro, lucrează cu principalele rețele de retail prezente pe piața românească.  

CIA Aboliv, controlat de Bogdan Ilie Daniel, deține cea mai mare fabrică de mezeluri din Transilvania, cu o capacitate de producție de 100 tone pe zi și 18 categorii de produse, care cuprind toată gama de mezeluri existente pe piața de consum. Unitatea se întinde pe o suprafață de 5 hectare, fiind construită modular. 

La finele lunii ianuarie, CIA Aboliv a inaugurat  o nouă investiție – hala de maturare, feliere a produselor crud-uscate și ambalare echipată cu utilaje de ultimă generație, care presupune un spațiu de peste 1.000 mp. Aceasta are o capacitate de maturare de produse crud-uscate de 29 tone/săptămână și o capacitate de feliere și ambalare de 5 tone/zi. Producția zilnică se ridică la 20 de tone de produse.

‘’O mare parte din produsele din carne pe care le găsiți astăzi în marile lanțuri de magazine sunt produse de noi. Suntem cel mai mare furnizor de produse marcă privată din țară’’, susțin reprezentanții companiei.

CIA Aboliv produce mărci precum PIKOK, Cămara Noastră și BARONI pentru LIDL, Best Farm, Vreau din România și GUSTOSO pentru Kaufland, Casa Gustului pentru Penny, ARO, Metro Chef/Horeca Select și Fine Life pentru METRO, marcă proprie pentru Mega Image, C Classic pentru Carrefour sau PROXI pentru Profi.

Începuturile afacerii datează din 1992, când s-a pornit cu o producție zilnică de 500 kg de mezeluri și cu 20 de salariați, iar astăzi s-a ajuns la 400 de salariați și afaceri de circa 160 milioane de lei și un profit net de 13,8 milioane de lei, în 2021.

Citeste si Cine este fermierul, fost secretar de stat la Agricultură, care exportă carne de vită în Qatar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...