Un român, capul unei rețele de infractori în SUA: „Combinația” lui David Constantin

Publicat: 26 feb. 2024, 17:06, de Viorela Pitulice, în Internațional , ? cititori
Un român, capul unei rețele de infractori în SUA: „Combinația” lui David Constantin

Un român în vârstă de 28 de ani, David Constantin, s-a dovedit a fi capul unei rețele de infractori din SUA, în urma unei combinații care urmărea obținerea unor ajutoare de șomaj necuvenite. Paguba produsă americanilor este de peste 5 milioane de dolari.

Procurorii americani au descoperit o rețea de 14 persoane condusă de un român, David Constantin, care a obținut ilegal câteva milioane bune de dolari. David Constantin, liderul grupării, a fost arestat în România, după care a fost extrădat în SUA, la San Diego, unde urmează să fie judecat pentru mai multe capete de acuzare.

Cum funcționa gruparea condusă de român

Constantin își racola clienții pe Facebook și se pare că aceștia nu erau deloc puțini. Procurorii americani susțin că David Constantin nu este singurul român care acționa în această operațiune, alături de el fiind implicați alți 5 conaționali care făceau parte din rețeaua infracțională care a produs americanilor o pagubă de peste 5,2 milioane de dolari.

Pe lângă David Constantin, mai sunt alte 13 persoane condamnate deja, deoarece au fost implicate în aranjamente prin care sute de oameni ar fi putut depune în mod fraudulos cereri de ajutor către Departamentul din California vizând Dezvoltarea Locurilor de Muncă (Employment Development Departement – EDD). Un mod ușor de a face bani pentru unii și care s-a dovedit că merge o vreme, până când procurorii au intrat pe fir.