Un senator PSD și-a anunțat plecarea din partid: „Am luat azi hotărârea de a mă afilia cu AUR”

Publicat: 10 nov. 2023, 17:54, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Un senator PSD și-a anunțat plecarea din partid: „Am luat azi hotărârea de a mă afilia cu AUR”
Calin Maties

Senatorul Călin Matieș a luat decizia de a părăsi PSD și de a se alătura partidului AUR. În spatele acestei decizii au stat mai multe motive, pe care senatorul de Alba nu a ezitat să le spună.

Senatorul PSD de Alba Călin Matieş, alături de alți membri ai organizației locale au luat decizia de a părăsi partidul din care fac parte.

„A contat pentru mine onoarea. Aveam de ales între a fi lași și a avea onoare. Am luat azi hotărârea de a mă afilia cu AUR (…) și îi mulțumesc domnului Simion că a acceptat venirea mea în AUR”, a declarat Călin Matieș vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

Senatorul susține că a fost dezamăgit de Victor Negrescu, europarlamentar din partea PSD, care le-a oferit asigurări că partidul îi va susține candidatura la primăria municipiului Alba Iulia.

Cu toate acestea, nu este o surpriză faptul că senatorul a părăsit PSD. De-a lungul timpului, Mătieş a avut mai multe acţiuni şi luări de poziţie similare celor ale AUR, printre acestea numărându-se şi faptul că i-a dărut un buchet de flori cu tricolor preşedintelui Ungariei Katalin Novak, aflată în centrul istoric din Alba Iulia, transmiţându-i că Transilvania a fost, este şi va fi mereu românească, precum şi campania de strângere de semnături pentru amplasarea unei statui a lui Avram Iancu, în Cetatea Alba Carolina.

Potrivit informațiilor din presa locală, senatorul Călin Matieş ar urma să preia conducerea filialei judeţene a AUR.