Un spital din capitală, atacat de hackeri pentru a obține o răscumpărare

Spitalul Witting din București a fost ținta unui atac cibernetic de tip ransomware, în urma căruia i-a i-au fost criptate datele de pe servere și s-a cerut o răscumpărare. Conform autorităților, aceasta nu a fost plătită.

SRI, în cooperare cu Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) și Spitalul Clinic Nr.1 CF Witting din București, a investigat un atac cibernetic cu aplicația ransomware PHOBOS care a vizat serverele entității din domeniul sănătății, potrivit unui comunicat al Serviciului Român de Informații.

Ulterior criptării datelor, atacatorii au solicitat plata unei răscumpărări pentru decriptarea acestora, plată ce nu a fost realizată de instituția afectată. Cu toate acestea, activitatea curentă a spitalului nu a fost întreruptă, continuitatea fiind asigurată prin utilizarea registrelor offline”, mai precizează SRI.

Atacul este similar celui din vara anului 2019, când alte patru spitale din România au fost afectate de PHOBOS, în contextul lipsei unor soluții antivirus la nivelul infrastructurii IT&C utilizate de acestea, mai precizează SRI.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole