Un star din anii glorioși ai Hollywoodului a plecat pe ARIPILE vântului

Era ultimul actor în viaţă din „Pe aripile vântului“ (1939) şi a jucat în rolul lui Melanie Hamilton – rol pentru care a fost nominalizată la Oscar. În celebrul film – mai ales acum în 2020 – era “rivala” strălucitoarei Scarlett O’Hara (întruchipată de actrița Vivien Leigh). Era cât pe-aci să obțină rolul principal în film, dar s-a mulțumit cu cel secundar în cele din urmă, pe care și l-a asumat în mod remarcabil.

A avut o carieră de peste 50 de ani şi a jucat în aproape 50 de lungmetraje. Olivia de Havilland – unul dintre  ultimele staruri din Epoca de Aur a Hollywoodului rămase în viaţă a murit la vârsta de 104 ani, la Paris, potrivit BBC. Actriţa era cunoscută pentru roluri din filme ca „Pe aripile vântului“, „Aventurile lui Robin Hood“ sau „Moştenitoarea“. Actriţa a continuat să joace pânâ la sfârşitul anilor 1980, câştigând un Glob de Aur în 1986 pentru rolul din „Anastasia: The Mystery of Anna“.

Era născută la Tokyo

Până la momentul morţii sale, De Havilland era cel mai bătrân actor care a câştigat un Oscar. Actriţa a fost nominalizată la Oscar de cinci ori. Premiată a fost de două ori, în 1947 şi în 1950, pentru rolurile principale din „To Each His Own“ (1946) şi „The Heiress“ (1949).

Era născută la Tokyo, într-o familie britanică, pe 1 iulie 1916, dar în scurt timp s-a mutat cu familia în California. În anul 1941 a devenit cetăţean al Statelor Unite ale Americii, iar din 1960 locuia la Paris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...