Un supraviețuitor de cancer a avut o infecție COVID-19 de cel puțin 335 de zile

Un supraviețuitor de cancer a fost purtător de coronavirus timp de cel puțin 335 de zile, acesta fiind cel mai îndelungat caz documentat de infecție COVID-19 de până acum.

Descoperirile au fost publicate în serverul preprint MedRxiv. Studiul nu a fost încă evaluat de experți în domeniu.

Pacientul, o femeie în vârstă de 47 de ani, a fost spitalizată inițial cu COVID-19 la campusul Institutului Național de Sănătate din Bethesda, Maryland, SUA, în primăvara anului 2020.

După 10 luni, timp în care aceasta a prezentat simptome ușoare (sau chiar deloc) de coronavirus, medicii au descoperit că femeia încă ieșea pozitivă la testarea pentru coronavirusul SARS-CoV-2.

Femeia a fost imunocompromisă după un tratament pentru cancer urmat cu trei ani înainte. În urma tratamentului, care a fost de altfel un succes, femeia a rămas cu niveluri scăzute de celule B, cele care produc anticorpi.

Aceasta a continuat să iasă pozitivă la testare, iar medicii săi au crezut că erau rezultate fals-pozitive care detectează bucăți inofensive de virus rămase după ce infecția a fost eliminată.

Atunci când încărcătura virală a femeii a crescut din nou în luna martie, medicii i-au secvențiat genomul. Aceștia au descoperit că era foarte similar cu coronavirusul pe care îl purtase cu 10 luni mai devreme și nu semăna cu nicio altă tulpină aflată în circulație la acel moment.

Femeia a primit tratament și a scăpat de infecție în aprilie, la 335 de zile după ce a fost testată prima oară. Aceasta a ieșit negativă de mai multe ori la testarea pentru COVID-19.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole