Un tricou purtat de fostul mare baschetbalist american Michael Jordan a fost vândut la licitaţie cu 1,38 de milioane de dolari

Un tricou purtat de fostul mare baschetbalist american Michael Jordan în sezonul 1982-1983, când juca la echipa Universităţii din Carolina de Nord, a fost vândut la licitaţie pentru suma de 1,38 de milioane de dolari, a anunţat sâmbătă Heritage Auctions, potrivit radioteleviziunii belgiene RTBF.

„Suntem extrem de mândri că am doborât un record pentru un tricou purtat de Jordan”, a declarat Chris Ivy, director de vânzări, într-un comunicat.

Pentru a înţelege valoarea tricoului albastru şi alb cu numărul 23, trebuie ştiut că este cel purtat de Jordan în fotografia de pe coperta revistei Sporting News în martie 1983, când viitorul star al lui Chicago Bulls era desemnat cel mai bun jucător din campionatul universitar (NCAA).

Acelaşi tricou a fost vândut la licitaţie cu 63.500 de dolari în 1999, iar Heritage se aştepta ca el să atingă acum în jur de 1 milion de dolari.

Precedentul record înregistrat tot pentru un tricou şi un şort al lui Jordan a fost stabilit în octombrie anul trecut, 480.000 de dolari pentru un echipament al lui Chicago Bulls din sezonul 1986-1987 al NBA. Jordan a fost atunci cel mai bun marcator, însă echipa lui a fost eliminată de Boston Celtics în primul tur al play-off-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...