Un violoncelist din Coreea de Sud se află în finala Concursului Internaţional „George Enescu”

Ştefan Cazacu (România), Sebastian Fritsch (Germania) şi Jaemin Han (Coreea de Sud) s-au calificat în finala secţiunii de violoncel a Concursului Internaţional ‘George Enescu’ 2020/2021.

Violoncelistul Jaemin Han, în vârstă de 14 ani, este cel mai tânăr concurent care a intrat în semifinală şi acum, aflându-se în finală, a intrat în istoria concursului „George Enescu”.

Rezultatele au fost anunţate joi seară de juriul de specialitate format din David Geringas (preşedintele Juriului), Myung-Wha Chung, Leonid Gorokhov, Alexandra Guţu, Frans Helmerson, Arto Noras, Jerome Pernoo, Meehae Ryo, Tsuyoshi Tsutsumi şi Raphael Wallfisch, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

În semifinala care a avut loc joi, 13 mai, la Ateneul Român, au participat cinci tineri violoncelişti din patru ţări: Ştefan Cazacu (România), Sebastian Fritsch (Germania), Anouchka Hack (Germania), Jaemin Han (Coreea de Sud) şi Keisuke Morita (Japonia). Tinerii muzicieni au avut un program complex, printre care şi interpretarea unei sonate de George Enescu.

Accesul în sala de concert se va face cu îndeplinirea unor condiţii sanitare

Jurizarea a fost făcută într-un sistem hibrid: cinci membri ai juriului sunt prezenţi la Bucureşti, urmărind recitalurile semifinaliştilor în direct, la Ateneul Român, iar cinci au vizionat prestaţiile tinerilor muzicieni prin transmisiune online.

Publicul va putea asculta în finala secţiunii de violoncel, care are loc sâmbătă, la Ateneul Român, de la ora 18,00, trei concerte cu orchestră interpretate de cei finalişti, având în program Dvorak Cello Concerto in B minor Op. 104, Elgar Cello Concerto in E minor Op. 85 şi Shostakovich Cello Concerto No. 1 in E flat Major Op. 107.

Biletele pentru finala de violoncel, precum şi pentru celelalte evenimente din cadrul Concursului sunt disponibile exclusiv online, pe site-ul www.festivalenescu.ro, prin intermediul platformei Eventim, sau direct de pe site-ul Eventim. Concertele pot fi urmărite în Sala Ateneului, unde preţul unui bilet este de 65 lei.

Accesul în sala de concert se va face cu îndeplinirea unor condiţii sanitare, iar numărul de locuri oferite spre vânzare este la 30% din capacitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole