Undă verde pentru construcția marelui canal artificial, care va trece pe la marginea Istanbulului

Turcia a aprobat planurile de construcție a canalului artificial de mari dimensiuni care va trece pe la marginea Istanbulului.

Canalul va lega Marea Neagră (în partea nordică) și Marea Marmara (în sud). De asemenea, canalul va descărca traficul din strâmtoarea Dardanele, una dintre cele mai aglomerate rute maritime din lume.

În același timp, dublarea strâmtorii cu un canal artificial de navigație va avea ca rezultat evitarea unei situații similare cu cea din Canalul Suez, potrivit Rador.

Este deja cunoscut faptul că pe Canalul Suez o navă eșuată a blocat tot traficul și a creat o criză a transportului. Costul noului Canal Istanbul este evaluat la suma de 9,2 milioane dolari.

Proiectul a fost inițiat în 2011

Potrivit Deutsche Welle, guvernul turc planifică nici mai mult, nici mai puțin decât construirea unui nou Bosfor – o copie a strâmtorii marine din mijlocul metropolei Istanbul, cu 16 milioane de locuitori. În vestul orașului ar urma să fie construit acest canal artificial de 45 de kilometri, paralel cu Bosforul

Planurile pentru acest proiect au fost inițiate deja în 2011, după care lucrurile au stagnat ani întregi. Acum, executivul turc „și-a reamintit de proiectul megaloman”, conform aceleiași surse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...