Unde îl trage inima: De ce nu mai luptă celebrul lunetist Wali în Ucraina

Celebrul lunetist canadian Walis-a întors nevătămat acasă în Quebec, la două luni după ce a răspuns apelului făcut de președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, în 27 februarie, în urma războiului provocat de armatele ruse.

După cele două luni, lunetistul Wali s-a întors la casa sa pe care o are la periferia oraşului Montreal.

Într-un interviu acordat pentru „La Presse”, Wali a specificat că se simte noroc pentru că este în viață. „Sunt norocos că sunt încă în viaţă, chiar s-a apropiat moartea de mine”, a menționat fostul soldat al Regimentului Regal 22.

Wali a venit în Ucraina la începutul războiului pentru a se alătura forțelor armate ucrainene. Vorbind din regiunea Kiev pentru Global News, el a spus că este „bine hrănit, odihnit și totul este ok”, scrie globalnews.

Mirosea a moarte

Lunestistul a vorbit și despre momentele grele prin care a trecut și a specificat că „Le-am spus să nu se expună aşa, dar nu m-au ascultat”. „Mirosea a moarte, este greu de descris. Este un miros macabru de carne carbonizată şi sulf. Este atât de inuman acel miros”, a mai adăugat lunetistul.

Inima mea mă trage înapoi în prima linie. Mai am flacăra. Îmi place teatrul de operaţii. Dar mi-am forţat norocul. Nu am răni. Mă gândesc, în sinea mea: cât de departe pot arunca zarurile? Nu vreau să pierd ce am aici”, a mai mărturisit Wali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...