Unde s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din acest an

Cea mai scăzută temperatură din acest an, din România, s-a înregistrat în această dimineață, la Poiana Stampei, în județul Suceava. Este vorba de -23 grade Celsius.

La Stâna de Vale au fost -19, iar la Supuru de Jos și la Chișineu Criș au fost -18 grade, potrivit datelor transmise de ANM. Diferența este foarte mare față de primele zile din an, când minimele nocturne în Crișana au fost cu peste 25 de grade mai mari decât în această dimineață.

Poiana Stampei (jud. Suceava) este o comună în depresiunea Dornelor, într-o zonă cu păduri de pin și mesteacăn, la peste 900 metri altitudine. Stația meteo se află la 923 metri altitudine, iar temperatura de acum este cea mai mică din ultimii 7 ani înregistrată în localitate, după ce la început de 2015 au fost -26 de grade. În cea mai caldă noapte din acest an, pe data de 5, minima a fost de +3 grade, relatează HotNews.ro.

Rece a fost în această dimineața și în Crișana, unde minimele au coborât la -18 grade. Nu la fel de frig a fost înă la Caracal, Slatina și Băile Herculane, unde minima a fost de -3 grade.
În noaptea de miercuri spre joi s-au înregistrat temperaturi de sub -20 de grade în munții Călimani, iar ziua de miercuri a adus maxime de -15,6 C la vârful Ceahlău – Toaca și -14,4 la Omu. Cel mai cald a fost în Transilvania: +1,4 C la Dumbrăveni (nu departe de Sighișoara) și +1,3 la Alba Iulia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...