Ungaria a decis să nu folosească vaccinul rusesc împotriva Covid-19: care este motivul

Ungaria a decis să nu mai folosească vaccinul rusesc împotriva coronavirusului, fiindcă este de părere că Rusia are o capacitate inadecvată de producție, spune șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban.

„Rusia are o capacitate de producţie inadecvată”, a spus Gergely Gulyas, şeful de cabinet al lui Viktor Orban.

În acest sens, Budapesta va cumpăra, în schimb, vaccinuri anti-COVID-19 fie prin intermediul mecanismului Uniunii Europene, fie direct din China.

Ungaria a participat la eforturile de testare ale Rusiei şi a primit mici cantităţi din vaccinul rusesc Sputnik-V, ceea ce a stârnit în rândul colegilor ei europeni îngrijorarea că ar putea ocoli mecanismul de aprobare al Uniunii Europene, conform Agerpres.

În urmă cu o lună, Ungaria anunța că va primi un prim eșantion din vaccinul rusesc Sputnik V, fiind primul stat membru al Uniunii Europene care şi-a declarat intenția de a obține vaccinul anti-Covid fabricat în Rusia.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. A fost numai un joc de glezne politicesc al domnului Viktor Orban? Doar pentru a zgandara din nou relatiile cu Comnunitatea Europeana ? Sau si-a amintit brusc de cadourile Rusiei de-a lungul istoriei: cel din 1918 (”revolutia” bolsevica a lui Bela Kuhn), cel din 1945, cand i-a bagat in creuzetul terorii staliniste impreuna cu tot Estul Europei, si cel din 1956 cand le-au strivit setea de libertate cu tancurile grele ale lui Hruschov. Oricum, dansul pe sarma al politicianului ”frate si prieten” care-i manipuleaza pe cu sarg politrucii romani naivi si incapabili de intelegere a realitatilor, cu datasamantul maghiar de avngarda din tara noastra, UDMR si puii, a inceput sa se loveasca de opozitia din Ungaria care s-a trezit si a inceput sa se uneasca intr-un sfarsit. Cam pe aici bat clopotele micului acrobat. Sa privim, deci, cu incredere miscarile de dincolo de Tisa si sa ne trezim si noi – poate- din somnul cel de moarte! Doar asa vom auzi si de bine, pe-ale noastre plaiuri ”cu boi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole