Ungaria oferă ajutor României: 40 de ventilatoare şi 3.000 de cutii de Favipiravir vor ajunge direct în spitalele din țară

Ungaria trimite 40 de ventilatoare, 1.650 măşti de ventilaţie noninvazivă şi 3.000 de cutii de Favipiravir către 20 de spitale din România, anunță ministrul extern ungar, Peter Szijiarto, potrivit MTI.

Produsele sanitare vor ajunge în spitalele din Transilvania.

Având în vedere că această epidemie nu ţine cont de frontiere, succesul gestionării ei în ţările vecine contribuie mult la reuşita eforturilor de răspuns la epidemie în Ungaria″, a spus Szijjarto. El a menţionat că al patrulea val al pandemiei face ravagii în Europa şi ţările cu rate mici de vaccinare, precum România, sunt expuse la o tragedie.

Numeroşi pacienţi din România au nevoie de tratament invaziv şi multe spitale fac faţă cu greu situaţiei”, a mai afirmat şeful diplomaţiei ungare.

Acesta a adăugat că la momentul actual sunt în desfăşurare consultări între guvernele de la Budapesta şi Bucureşti, printre reprezentanţii executivului român fiind şi vicepremierul interimar Kelemen Hunor şi ministrul interimar al sănătăţii Cseke Attila. Așadar, se așteaptă a se lua măsuri pentru gestionarea crizei sanitare din România.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole