Interes economic: Ungaria primește patentul și tehnologia de producere a vaccinului rusesc Sputnik V!

Ungaria va primi tehnologia și patentul pentru a produce vaccinul rusesc anti-Covid Sputnik V într-o uzină maghiară în prezent în construcție, după cum a declarat ministrul maghiar de externe, Peter Szijjarto. 

Vaccinul Sputnik V, utilizat pe scară largă în Rusia și aprobat în alte peste 70 de țări, este încă în curs de examinare de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). „Există o cerere imensă pentru vaccinul rusesc în întreaga lume, iar Ungaria are un interes economic în participarea la producție”, spune Szijjarto, adăugând că Ungaria și Rusia au semnat un „acord politic” cu privire la producerea Sputnik în Ungaria.

OMS e de altă părere

Ungaria utilizează pe scară largă vaccinul Sinopharm din China și, de asemenea, Sputnik, de la începutul campaniei de vaccinare în masă începute anul trecut – împreună cu vaccinurile Covid realizate în vest – deși niciunul dintre cele două nu a primit aprobare de utilizare în UE. Fără aprobarea EMA, este dificil pentru ruși – și sute de mii de unguri vaccinați cu Sputnik – să călătorească în Uniune, potrivit Reuters.

OMS a declarat miercuri că procesul de listare a autorizației de urgență pentru vaccinul rusesc Sputnik V a fost suspendat, în așteptarea unor date și proceduri legale care lipsesc, despre care organismul ONU speră că vor fi „rezolvate destul de curând”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...