Ungurii au ajuns să îi invidieze pe români! Efect neașteptat al măsurilor economice din guvernarea PSD

Publicat: 22 apr. 2024, 20:18, de Filon Stan, în ECONOMIE , ? cititori
Ungurii au ajuns să îi invidieze pe români! Efect neașteptat al măsurilor economice din guvernarea PSD
Ungurii au ajuns sa ii invidieze pe romani! Efect neasteptat al masurilor economice din guvernarea PSD

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază își arată, în ultimele luni, efectele pozitive asupra buzunarelor românilor, și sprijină creșterea economică. Tot mai mulți cetățeni maghiari își fac cumpărăturile în supermarketurile din România.

Ungurii au ajuns să îi invidieze pe români! Datorită eforturilor PSD, România este pe calea cea bună în ceea ce privește creșterea nivelului de trai, țara noastră a ajuns un „magnet” regional pentru vecinii noștri. Cu investiții și programe care îi sprijină pe românii cu venituri mici și medii și îi susțin pe fermierii și procesatorii locali, cetățenii unguri își orientează majoritatea achizițiilor importante spre România.

Efect neașteptat al măsurilor economice din guvernarea PSD: ungurii îi invidiază pe români

Aceștia preferă marfa de la noi datorită prețurilor mai mici, la aceeași calitate sau chiar mai bună. În plus, și combustibilii sunt mai ieftini în România decât în Ungaria cu 7-9%, astfel încât odată cu aprovizionarea, ungurii fac și „plinul” de combustibil. Cumpărătorii unguri afirmă că totul este mai accesibil în România decât în propria lor țară.

O dată cu limitarea adaosului comercial pentru anumite produse de bază de către guvernul PSD, prețurile mai mici le-au dat românilor posibilitatea de a-și reduce cheltuielile lunare și de a face și economii.

Record la depozitele românilor din bănci și la investițiile în titluri de stat

Dovezi sunt depozitele populației la bănci, care au atins, conform datelor BNR, în luna februarie, un nivel istoric de 224 miliarde de lei. Mai mult, de remarcat este și succesul celei mai recente emisiuni de titluri de stat Fidelis, la care românii au subscris circa 1 miliard de euro (în lei și valută).

Datele INS arată o evoluție pozitivă constantă, între februarie 2023 și februarie curent, a veniturilor medii lunare, măsurile PSD ducând la o creștere reală cu 7% a puterii de cumpărare a românilor. De asemenea, și salariul minim brut a crescut, o măsură cu un impact semnificativ pentru aproximativ 30% dintre angajații din România.

Măsurile PSD au adus în 2024 o premieră istorică

Pentru prima dată, România a depășit Ungaria la PIB/ cap de locuitor exprimat în standardele puterii de cumpărare.

Datele publicate, luna trecută, de Eurostat arată că pe baza cifrelor din 2023, România se situează la acest capitol la 78% din media UE (1% în plus față de 2022), și a depășit Ungaria la acest indicator, vecinii fiind la doar 76%. Mai mult, România se apropie ușor de Polonia (80%).

Din nou, datele statistice confirmă că programele PSD de investiții aduc cea mai mare rată de multiplicare în economie și dezvoltă România.