UNICEF: Vor fi livrate până la 1 miliard de seringi pentru vaccinurile anti COVID-19

Șeful unității de dispozitive medicale din cadrul Diviziei de aprovizionare UNICEF, Robert Matthews, a anunțat că va livra până la 1 miliard de seringi către țările cu venituri mici și medii pentru a facilita accesul la campania de vaccinare anti COVID-19.

UNICEF a expediat 100.000 de seringi și 1.000 de cutii de siguranță pentru vaccinarea anti-COVID în Maldive. Livrarea are loc prin intermediul transportului aerian din depozitul umanitar UNICEF în Dubai. Această acțiune este parte a primului val de livrări de seringi pentru vaccinarea anti-COVID, lansarea căreia se estimează în zilele următoare. În primul val vor fi livrate seringi și către Côte d’Ivoire, São Tomé și Príncipe, transmite Unicef Moldova.

Seringile de 0,5 ml și cutiile de siguranță vor ajunge marți în Malé, Maldive. În următoarele câteva săptămâni, UNICEF va livra peste 14,5 milioane seringi cu mecanism special de autoînchidere de 0,5 ml și 0,3 ml în peste 30 de țări. În timp ce seringile de 0,5 ml sunt destinate utilizării pentru vaccinul Institutul Serului din India / AstraZeneca, cele de 0,3 ml urmează să fie utilizate cu vaccinul Pfizer-BioNTech.

„În această luptă globală împotriva pandemiei de COVID-19, seringile sunt la fel de vital necesare, precum și vaccinul în sine. Este esențial să aibă loc deja suficiente aprovizionări cu seringi în fiecare țară înainte ca vaccinul să ajungă, astfel încât vaccinul să poată fi administrat în siguranță. Acest lucru ar permite ca imunizarea să înceapă imediat și să contribuie la eradicarea acestui virus teribil”, a declarat directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore.

Distribuția seringilor

Țările care vor primi seringi în această tranșă inițială sunt cele incluse în distribuția indicativă COVAX , adresând cereri către UNICEF privind furnizarea de seringi. Aceste livrări au menirea de a sprijini lansarea la nivel național a vaccinurilor anti-COVID și fac parte din eforturile mecanismului COVAX  de a furniza vaccinuri tuturor țărilor participante.

Seringile de 0,5 ml sunt expediate din depozitul umanitar UNICEF din Dubai, în timp ce seringile de 0,3 ml și 2 ml vor fi transportate direct de la un producător din Spania. Transportarea include, de asemenea, cutii pentru utilizarea în siguranță a seringilor.

Ambele tipuri de seringi sunt cu mecanism special de autoînchidere, ceea ce înseamnă că nu pot fi utilizate din nou după administrarea unei singure doze de vaccin. Acest lucru reduce riscul de infecții cauzat de bolile transmisibile prin sânge, ca urmare a reutilizării seringii.

Un miliard de seringi într-un an

În total, în anul 2021, UNICEF va furniza până la 1 miliard de seringi și 10 milioane de cutii de siguranță pentru a se asigura că țările sunt pregătite pentru vaccinările COVID-19. Pentru a satisface cererea pentru aceste provizii vitale, UNICEF a creat un stoc de aproape o jumătate de miliard de seringi în depozitele sale din Copenhaga și Dubai, în pregătirile pentru lansarea mai extinsă a vaccinărilor anti-COVID în 82 de țări cu venituri medii mici și mici.

UNICEF a colaborat cu companiile aeriene, operatorii logistici și comercianții de mărfuri pentru a se asigura că seringile sunt tratate ca mărfuri prioritare, indiferent dacă sunt expediate direct de la un producător sau din depozitele UNICEF către portul de intrare al țării de destinație. Deși primele livrări vor fi transportate pe calea aerului, cele mai multe seringi și cutii de siguranță vor fi transportate pe cale maritimă, datorită spațiului mare pe care îl ocupă ca marfă.

În 2021, UNICEF își propune să pună la dispoziție pentru livrare 2 miliarde de doze de vaccin anti-COVID. Chiar și înainte de COVID-19, UNICEF era deja cel mai mare cumpărător de vaccinuri din lume, procurând peste 2 miliarde de vaccinuri anual pentru a ajunge la aproape jumătate din copiii mai mici de 5 ani din lume. În plus, agenția achiziționează și furnizează aproximativ 600-800 de milioane de seringi pentru prgramul anual de imunizare.

COVAX este o colaborare globală condusă de Gavi, Vaccine Alliance, Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) și OMS, inclusiv UNICEF, care conduce achizițiile și livrarea, precum și pregătirea țărilor pentru a primi vaccinurile pentru Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...