Unificarea bazelor administrative de date, la nivel național, se va face abia în cinci ani. Premierul Cîțu explică de ce

Unificarea bazelor de date, la nivel național, se va face abia în următorii cinci ani, proiectul fiind finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Primul – ministru se scuză și spune că „nu avem altă soluție”.

Întrebat joi seara, la o emisiune de televiziune transmisă de Digi24, când se va face reunificarea tuturor bazelor de date, la nivel național, primul ministru a spus că unele situații au fost deja soluționate, restul urmând să fie finanțate prin PNRR.

Avem 25.000 de case de marcat conectate astăzi. Urmează e-facturare, de anul trecut lucrează companiile cu trezoreria fără hârtie, nu trebuie să se mai deplaseze, poți să-ți plătești taxele on-line. Urmează prin PNRR cloud-ul mare, guvernamental, prin care se vor conecta toate bazele de date”, susține Cîțu.

Întrebat dacă va trebui să așteptăm cinci ani, cât se va derula PNRR, până la finalizarea reunificării bazelor de date, premierul a transmis că e singura variantă viabilă.

N-avem altă soluție. În cinci ani de zile vom avea cloud-ul guvernamental, pentru că altfel nu ne luăm banii de la Comisia Europeană”, a spus Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...