Unii fac pomană de 7 ani pentru morții din Colectiv, Bănicioiu dansează în familie (VIDEO)

Nuntă mare în familia fostului ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, fix la șapte ani de la tragedia de la Colectiv. Sute de părinți își plâng copiii morți în noaptea de 30 octombrie 2015 și le-au făcut, azi, pomana de șapte ani. Bănicioiu, ministrul “avem de toate“, audiat în dosarul Colectiv, a „omagiat” cele 64 de victime dansând în familie. S-a însurat fratele doamnei Bănicioiu și au petrecut, până în zori, la un local de lux din București.

Fix când s-au împlinit șapte ani de la tragedia din Clubul Colectiv, în urma căruia au murit 64 de tineri, din cauza incompetenței autorităților, a focului, dar și a infecțiilor din spitale, Nicolae Bănicioiu, pe atunci ministru al Sănătății, omagiază dansând. În familia ministrului e nuntă mare, iar Bănicioiu, audiat și el în dosarul Colectiv, e invitat de onoare.

Se pare că a uitat repede Bănicioiu tragedia și nu-l mai interesează, având în vedere că fix la șapte ani de la tragedia de la Colectiv s-a distrat toată noaptea. Și nici nu avea cum. S-a însurat cumnatul, Laurențiu Prioteasa, fratele Mihaelei Baniciou, soția fostului ministru.

Fix la șapte ani de la incendiul din clubul amplasat în fosta fabrică Pionierul din București, părinții victimelor au făcut pomană.

Mai multe biserici au ținut slujbe în memoria victimelor. Toată lumea i-a plâns pe cei 64 de tineri care au murit. De flăcări au decedat 27 de tineri. Restul, până la 64, au murit din cauza lipsei de aparatură medicală din spitale și a bacteriilor și infecțiilor din unitățile medicale din România. Ministrul Nicolae Bănicioiu, pe atunci ministru al Sănătății, se bătea cu pumnul în piept și spunea “Avem de toate! Nu ne trebuie nimic!”.

Nicolae Bănicioiu a fost audiat în dosarul Colectiv

Nicolae Bănicioiu, ministru al Sănătății în timpul tragediei de la Colectiv, a fost și el audiat ca martor în dosar, în legătură cu modul de intervenţie a autorităţilor după incendiul din octombrie 2015. La câteva zile de la incendiu, după ce ministrul se lăuda că “Avem de toate”,  a demisionat din funcție.

Îi reamintim ministrului “Avem de toate” numele victimelor de la Colectiv

64 de tineri au murit în urma tragediei de la clubul Colectiv Tragicul eveniment din seara de 30 octombrie 2015 de la clubul Colectiv din Bucureşti s-a petrecut în timp ce trupa Goodbye to Gravity susţinea concertul de lansare a unui nou album. Incendiul izbucnit în timpul concertului din cauza unor artificii s-a extins rapid. În noaptea tragediei din Colectiv s-au stins 27 de tineri: Alexandru Cătălin Simion,  Carmen Irina Opriţă, Anda Ioana Epure, Vlad Ţelea, Mihaela Vieru, Gabriel Matei, Nicoleta Baldovin, Petru Andrei Bucă, Andrei Ştefan Hamed, Radu Palada, Diana Elena Enache, Cătălina Ioniţă, Valentina Florea, Nelu Tilie, Maria Dorina Vulcu, Mihai Cătălin Alexandru, Adrian Rugină, Marius Ştefan Ruşitoru, Paul Alexandru Georgescu, George Claudiu Petre, Ioan Tripa, Monica Tănăsoiu, Laurenţiu Marian Vârlan, Constantin Marian Ignat, Ionuţ Valentin Fieraru, Simona Livia Stan, Maria Ion. Însă, în total, 64 de tineri au murit ca urmare a rănilor grave produse de flăcări și din cauza complicațiilor. În afara persoanelor care au decedat – unele pe loc, altele după o perioadă, din cauza infecțiilor nosocomiale căpătate în spitale -, peste 160 de persoane au fost rănite. La concert participau circa 300 de persoane, iar anchetele ulterioare au stabilit că nu erau stabilite sau respectate norme de siguranță.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...